Remedii pentru mirosul urât din frigider. Ce să pui în frigider ca să aibă miros de curat

Elimină mirosul urât din frigider cu aceste remedii naturale. Vezi cât de simplu este să ai un frigider care miroase curat!
  • Publicat:

Frigiderul miroase urât? De vină pot fi alimentele învechite sau cu miros puternic. De asemenea, mirosul din frigider poate fi cauzat de mucegaiuri dezvoltate de fructe și legume uitate prin frigider cine știe de când. Pe lângă mirosul urât din frigider, există și riscul de toxiinfecție. Așadar, ia măsuri rapid!

Alimentele trebuie depozitate corect în frigider, nu aruncate de-a valma și uitate cu săptămânile. În plus, curăță periodic frigiderul, măcar o dată la 3 luni, cu apă și oțet, pentru a scăpa de mirosurile puternice.

Iată câteva remedii care ajută la prevenirea și îndepărtarea mirosului neplăcut din frigider.

Remedii pentru mirosul urât din frigider: bicarbonat, oțet, lămâie

Bicarbonatul de sodiu – pune un castron cu bicarbonat pe un raft din frigider și lasă-l să acționeze câteva ore. Mirosul din frigider se va diminua semnificativ.

Oțetul ajută la neutralizarea mirosului urât din frigider. Spală bine frigiderul cu o soluție din apă și oțet, apoi pune o cană sau un bol cu oțet pe unul dintre rafturi. Mirosurile neplăcute vor fi ținute la distanță.

Sucul de lămâie elimină mirosurile puternice de pește și usturoi. Și sucul de portocale, grepfrut sau mandarine este la fel de eficient.

Pune câteva felii de lămâie pe o farfurie și plaseaz-o pe un raft în frigider. Sau stoarce o lămâie și pune sucul într-o ceașcă pe care să o ții neacoperită în frigider. Acesta va absorbi de minune mirosurile neplăcute.

Cum scapi de mirosul urât din frigider: cafea măcinată, cărbune, condimente 

Făina de ovăz ținută într-un vas de aluminiu în frigider ajută la eliminarea mirosurilor puternice, acoperind totodată mirosul neplăcut de mâncare.

Cafeaua proaspăt măcinată este, de asemenea, un bun remediu pentru mirosul din frigider. Pune câteva linguri de cafea măcinată într-un recipient fără capac și plasează-l pe un raft în frigider. Cafeaua acoperă mirosul de mâncare.

Cărbunele este foarte eficient împotriva mirosurilor foarte puternice din frigider, care nu pot fi eliminate nici măcar cu soluțiile chimice din comerț.

Pisează câteva comprimate de cărbune, pune pudra într-un bol în frigider și setează temperatura la minimum. Ține ușa frigiderului închisă timp de 3 zile. Cărbunele va absorbi orice miros de carne stricată sau legume putrezite.

Condimente precum cuișoarele, scorțișoara sau ienibaharul sunt excelente pentru înlăturarea mirosului neplăcut din frigider. Pune 2-3 bețe de scorțișoară și 10 cuișoare pe o farfuriuță în frigider. Acestea vor acoperi cu succes mirosurile de mâncare.

Uleiul esențial de mentă este un alt remediu eficient pentru îndepărtarea mirosului urât din frigider. Înmoaie 2-3 dischete demachiante în ulei esențial și pune-le pe o farfurie pe care să o ții pe un raft în frigider. Pentru rezultate excelente, încearcă să nu deschizi ușa frigiderului timp de o zi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan