Reguli simple și eficiente pentru a dezvăța câinele și pisica de a mai cerși la masă

Cerșitul la masă este o problemă comună în rândul câinilor și pisicilor, dar poate fi gestionată cu succes printr-o abordare consecventă din partea stăpânilor.
  • Publicat:
Reguli simple și eficiente pentru a dezvăța câinele și pisica de a mai cerși la masă

Cerșitul la masă este un comportament comun în rândul câinilor și pisicilor, însă poate deveni enervant pentru stăpâni și nesănătos pentru animale. Acest obicei, dobândit adesea din cauza răsfățului excesiv, poate fi corectat prin metode simple și eficiente.

Câinele: Reguli și strategii pentru a stopa cerșitul

1. Câinele mănâncă ultimul

Pentru a-i arăta câinelui că sunteți liderii, așezați-vă la masă înainte de a-i da de mâncare. Astfel, câinele va înțelege că mâncarea vine doar după ce stăpânii au terminat de mâncat.

2. Toată familia îl ignoră

Asigurați-vă că niciun membru al familiei nu cedează insistențelor câinelui. Dacă se întâmplă să cadă ceva de la masă, interziceți-i să mănânce. Explicați prietenilor și rudelor regulile casei și puneți copiii la curent cu motivele pentru care nu trebuie să îi dea mâncare câinelui.

3. „Exilat” în altă cameră

Dacă nu puteți rezista insistențelor câinelui, trimiteți-l într-o altă cameră în timpul mesei. După masă, recompensați-l cu o gustare și mângâieri pentru a-i arăta că mâncarea vine la momentul potrivit.

Pisica: Cum să opriți cerșitul la masă

1. Pisica mănâncă prima

Hrăniți pisica înainte de masa stăpânilor. Odată săturată, va prefera să se odihnească și va fi mai puțin insistentă la masa voastră. Asigurați-vă că hrana pisicii este de calitate și variată pentru a evita plictiseala alimentară.

2. Ignorați mieunatul insistent

Dacă pisica miaună sau se freacă de picioare în timpul mesei, nu o recompensați cu mâncare. Astfel, va învăța că cerșitul nu este eficient. Pentru pisicile tinere, o metodă de descurajare este să le luați ușor de ceafă și să spuneți ferm „Nu”. Alternativ, puteți folosi o sticlă cu pulverizator pentru a o stropi ușor atunci când devine prea insistentă.

3. Închiderea pisicii într-o cameră separată

Dacă pisica este foarte insistentă, închiderea într-o cameră separată pe durata mesei poate fi o soluție eficientă, mai ales dacă îi lăsați și ei masa. Astfel, va înțelege că momentul mesei este separat de al vostru.

Cerșitul la masă al câinilor și pisicilor poate fi o provocare, dar cu răbdare și consecvență, acest obicei poate fi corectat. Respectarea acestor sfaturi vă va ajuta să mențineți o atmosferă plăcută în timpul mesei.

Sursă – https://www.akc.org/expert-advice/training/how-to-stop-your-dog-from-begging-at-the-table/

Sursă foto – Monika Wisniewska / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc