Un bărbat de 71 de ani, la limita dintre viață și moarte, după ce a fost infectat cu un parazit de la câinele lui Chihuahua

Un bărbat în vârstă de 71 de ani a ajuns de urgență la spital după ce a fost infectat cu un parazit rar de la câinele lui Chihuahua.
  • Publicat:
Un bărbat de 71 de ani, la limita dintre viață și moarte, după ce a fost infectat cu un parazit de la câinele lui Chihuahua
Un bărbat de 71 de ani, la limita dintre viață și moarte, după ce a fost infectat cu un parazit de la câinele lui Chihuahua

Un bărbat în vârstă de 71 de ani a ajuns de urgență la spital după ce a fost infectat cu un parazit rar de la câinele lui Chihuahua. Bărbatul se zbate între viață și moarte, după ce a ajuns la camera de gardă cu dificultate de respirație și flegmă galbenă, acestea fiind principalele simptome care au urgentat prezența la spital.

Înainte de aceste simptome, bărbatul s-a confruntat și cu diaree și frisoane timp de cinci zile, anunță medicii Spitalului Nuestra Señora de Guadalupe. O lucrare publicată în jurnalul Respiratory Medicine Case Reports arată că barbatul în vârstă de 71 de ani avea o viață activă și independentă, într-un sătuc în care locuia cu soția și câinele său chihuahua.

Fost fumător, bărbatul a fost tratat și de diabet de tip 2 și hipertensiune. La spital, radiografiile au arătat în pieptul bărbatului o opacitate densă în zona plămânului drept. Acest lucru poate indica prezența fluidelor în plămâni, fiind vorba chiar de o inflamație, arată un studiu din 2023 publicat în jurnalul Springer Nature.

Pacientul a fost diagnosticat cu pneumonie, o infecție care produce inflamații la nivelul plămânilor, iar persoanele vârstnice pot fi mai vulnerabile. Această afecțiune poate produce tuse, dificultatea de a respira, febră, dureri și confuzie.

Medicii au descoperit că bărbatul suferea și de șoc septic, cea mai severă formă de sepsis, care apare atunci când organismul reacționează prea mult la o infecție care poate fi fatală. Pacientul a avut nevoie de trei săptămâni pentru a se recupera, iar pentru a putea respira a fost nevoit să folosească o mască cu oxigen.

Deși pneumonia este o boală obișnuită în rândul vârstnicilor, mai puțin de jumătate dintre cazuri sunt produse de patogeni precum bacterii, un parazit sau virusuri. În cazul bărbatului de 71 de ani, medicii au depistat că pneumonia sa severă a fost cauzată de bacteria Pasteurella multocida, care se întâlnește la câini și pisici și cu care s-a infectat după ce animăluțul și-a lins stăpânul.

Foto: shutterstock

surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân