Pune un cub de gheață în ghiveci. Trucul care îți protejează plantele

Adăugarea cuburilor de gheață în ghivecele cu flori poate avea un efect neașteptat.
  • Publicat:
Pune un cub de gheață în ghiveci. Trucul care îți protejează plantele
De ce e bine să pui un cub de gheață în ghiveci

Știm cu toții că plantele au nevoie de apă din belșug, pentru a rămâne sănătoase și pentru a înflori cât mai mult timp posibil. Cu toate acestea, a avea cât mai multe flori în casă nu este deloc simplu, deoarece trebuie să ai grijă de planta ta pentru a o menține sănătoasă și vibrantă. Iată cum pot ajuta cuburile de gheață în acest sens! 

De ce bine să pui un cub de gheață în ghiveci

De regulă, plantele de interior au nevoie de multă îngrijire și atenție! Dacă puteți prea multă apă unei plante, rădăcinile pot putrezi, iar tulpina florii să înceapă să se descompună. Acest lucru se poate întâmpla și la plantele de exterior, cât și la cele de interior, dar este mai frecventă în cazul plantelor de interior.

Din fericire, experții în grădinărit au descoperit un truc simplu care vă permite să le oferiți plantelor apa de care au nevoie, fără să vă faceți griji că veți exagera.

Gheața va hidrata florile

Adăugarea cuburilor de gheață în ghivecele cu flori poate fi o nebunie, dar cuburile puse în solul plantelor de interior ajută la o hidratare adecvată a acestora, pentru că ele se topesc lent pe parcursul zilei.

Citește și: 6 soluții naturale care te scapă de cearcăne și ochi umflați

În plus, nu veți mai arunca lichidul rămas în recipient după ce ați udat toate plantele.

Ce spun specialiștii

„Trucul cubului de gheață este o soluție simplă care oferă o modalitate sigură de a preveni udarea excesivă, împiedicând excesul de apă să se adune în jurul rădăcinilor. Acest lucru ajută la îndepărtarea putregaiului rădăcinilor și la menținerea plantelor sănătoase”, au precizat experții de la Our Houseplants.

Citește și: La ce pericol te expui dacă storci coșurile din „triunghiul morții”, o zonă foarte sensibilă de pe față

De aceea, pentru a nu uda excesiv și a risca să omori plantele tale preferate, puteți folosi cu încredere cuburile de gheață. Trucul trebuie repetat în mod constant, cel puțin o dată pe săptămână, pentru ca plantă să rămână vie și să crească sănătos.

Sursa: Mirror.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân