6 soluții naturale care te scapă de cearcăne și ochi umflați

Află că pentru a scăpa de cearcăne și ochi umflați o poți face cu ajutorul remediilor naturale pentru congestia vasculară sau acumularea fluidelor.
  • Publicat:
6 soluții naturale care te scapă de cearcăne și ochi umflați
Foto: shutterstock

Un pas esențial în rutina de îngrijire a pielii este combaterea cearcănelor. Această zonă de sub ochi este extrem de sensibilă și poate fi frustrant atunci când te confrunți cu cearcăne, pungi sub ochi sau chiar riduri și linii fine. Să nu te aștepți ca cearcănele să dispară instant după ce folosești un tratament local, dar află că pentru a scăpa de cearcăne și ochi umflați o poți face cu ajutorul remediilor naturale pentru congestia vasculară sau acumularea fluidelor și dilatarea vaselor de sânge care dau aspectul de ochi umflați.

Pungi de ceai verde

Ceaiul verde pare bun la orice, nu? Află că nu e nimic greșit în asta, ba chiar poate fi folosit pentru a scăpa de cearcăne și ochi umflați. În general, cofeina induce vasoconstricția vaselor de sânge care îndepărtează sângele din zonele inflamate și reducând nivelul de fluid de sub ochi. Pentru cearcănele produse de vasocongestie, cofeina poate ajuta la îmbunătățirea aspectului de ochi umflați. În plus, ceaiul verde are și un efect calmant.

Folosește pungile de ceai verde ca pe niște comprese calde și pune-le pe fiecare ochi (închis) aproximativ 15 minute.

Cuburi de gheață cu cafea

Știm, sună ca o variantă delicioasă pentru cafeaua de dimineață, dar află că aceste cuburi de gheață cu cafea pot fi folosite pentru a calma zona de sub ochi și pentru a scăpa de cearcăne. Temperaturile reci ajută la reducerea aspectului de ochi umflați. Așadar, dacă nu termini cafeaua de dimineață, o idee excelentă ar fi să faci cuburi de gheață din ea. Acestea pot fi folosite ca o compresă pentru a reduce inflamația și tonurile asociate vaselor dilatate.

Două linguri la frigider

Un alt truc pentru a scăpa de cearcăne și ochi umflați este acela de a ține la frigider două linguri. În felul acesta, vei ameliora aspectul inflamat al ochilor, dar scapi și de pigmentul produs de vasele de sânge care contribuie la acea nuanță de albastru-mov de sub ochi. Bagă la frigider două linguri timp de 10 minute și apoi pune-le sub ochi pentru a ameliora congestia vasculară.

Felii de castraveți

Castraveții scoși de la frigider au un efect similar lingurilor. Mai mult, feliile de castraveți au un efect antiinflamator și conțin cantități mari de apă, menite să hidrateze pielea.

Dormi pe două perne pentru a scăpa de cearcăne și ochi umflați

Modul în care dormi poate impacta aspectul ochilor a doua zi. Cu cât capul este mai sus, cu atât mai mult vei preveni acumularea fluidelor în zona ochilor și nu vei mai accentua aspectul cearcănelor.

Felii de cartofi

Feliile de cartofi au proprietăți antiinflamatorii și astringente. Conțin o enzimă numită pirocatechină care acționează ca un antiinflamator și ajută la drenarea fluidelor din piele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân