Pune un burete de vase în mașina de spălat rufe. Trucul genial!

Utilizările nebănuite ale buretelui de bucătărie în mașina de spălat rufe.
  • Publicat:
Pune un burete de vase în mașina de spălat rufe. Trucul genial!
sursa foto: envato

Bureții de vase sunt extrem de utilizați în bucătărie, mai ales că aceștia curăță murdăria de pe vasele pline de mâncare. Cu toate acestea, utilizarea lor nu trebuie limitată doar la activitățile din bucătărie. Bureții de vase pot fi folosiți și în mașina de spălat rufe. Iată la ce ajută, de fapt, bureții!

De ce e bine să pui un burete de vase în mașina de spălat

Nimic nu este mai neplăcut decât o mașină de spălat rufe care are un miros urât, înecăcios, iar hainele, după fiecare spălare, nu mai au un miros proaspăt. Totuși, există o soluție eficientă pentru îmbunătăți performanța mașinii de spălat și pentru a rezolva această problemă comună. Și anume, folosirea unui burete de vase în tambur.

De regulă, bureții de vase sunt folosiți în bucătărie, dar aceștia pot avea și alte întrebuințări. De exemplu, puteți folosi buretele de vase atunci când spălați hainele la mașină.

Trucul util preferat de toate gospodinele

Experții susțin că adăugarea unui burete de vase în tamburul mașinii de spălat poate contribui la eliminarea mirosurilor neplăcute. Bureții obișnuiți, cu partea abrazivă, au au proprietatea de a absorbi umezeala, reducând astfel riscul dezvoltării bacteriilor și a mirosurilor urâte în interiorul mașinii.

Acest truc este unul accesibil, ecologic și reprezintă o alternativă la aditivii chimici sau deodorantele specifice mașinilor de spălat.

De asemenea, bureții de vase acționează ca un agent de curățare în interiorul mașinii. Pentru cei care nu știu, aceștia pot îndepărta depunerile de detergent și a altor resturi care pot contribui la apariția mirosurilor neplăcute.

Citește și: Cum scapi de petele de grăsime și mirosul de mâncare din caserola de plastic. Trucuri inteligente pe care sigur nu le știai

Cum se procedează

Pentru a-i pune în mașina de spălat rufe, optați pentru bureți de vase noi, non-abrazivi și fără arome artificiale. În caz contrar, aceștia pot afecta rufele din mașina de spălat.

Bureții trebuie înmuiați în apă timp de câteva minute, înainte de a-i băga în mașină.

După ce ați pus hainele în mașina de spălat, așezați bureții de vase în tambur, împreună cu rufele murdare. Selectați programul de spălare obișnuit, iar bureții vor acționa în timpul ciclului de spălare.

Citește și: Cum scoți grăsimea întărită de pe tigăi cu puțin ketchup. Trucul genial care-ți va schimba viața!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân