Oțetul de mere: 13 trucuri miraculoase pentru curățarea casei

Aveți în vedere și puterea alimentelor naturale atunci când faceți curățenie. Veți fi uimit de oțetul de mere.
  • Publicat:
Oțetul de mere:  13 trucuri miraculoase pentru curățarea casei
Oțet de mere: ingredientul care te ajută să scutești bani când faci curățenie. Iată cum: Foto: Shutterstock

Natura este mereu generoasă. Fie că vorbim despre mâncare, despre remedii din plante ,sau chiar despre produse natural ce ajută în gospădărie. Bune la orice cum s-ar zice pe românește. Ei bine, unul dintre fructele mult iubite și appreciate în țara noastră și nu doar este cu siguranță mărul. Un fruct loial am putea spune de care ne putem bucura mai multe luni pe an, căci se păstrează în forma naturală mai mult timp.

Din mere se pot face diverse preparate de la gemuri, la prăjituri, dar și cidru sau oțet de mere. Se crede că oțetul de de mere este de ajutor în orice gospdărie. Folosit și la salate dar și la curățat obiecte sau igienizat baia.

Poate în România avem mai multă încrederea atunci când vrem să curățăm baia și să o igienizăm în produsele specifice, moderne. Dar în țări precum Germania, toată lumea are în casă și folosește produse pe bază de oțet. Și au prețuri foarte accesibile și sunt prietenoase cu natura.

Cum ajută oțetul de mere la curățarea obiectelor de bucătărie

În bucătărie, spre exemplu:

O soluție 1:1 de oțet de cidru de mere și apă este un detergent formidabil pentru întreaga bucătărie – poate elimina chiar și bacteriile. Folosiți-o pentru a vă freca blaturile, cuptorul cu microunde, aragazul etc. Folosit diluat, nu va afecta suprafețele.

Dacă folosiți mașină de spălat vase, oțet de mere adăugat va face minuni pentru strălucire dar și curățarea unor pete precum cafea ori vin. De asemenea oțetul are o influență bună și asupra igienizării mașinei de spălat.

Dacă fierbătorul de apă a prins calcar, o soluție din oțet și apă va ajuta la eliminarea rapidă a rezidurilor.

Cum ajută oțetul de mere la curățarea obiectelor din baie

Chiar și în baie ajută:

Dacă vreți să curățați toaleta și să o igienizați – folosiți o soluție din oțet de mere și apă. Dacă s-a prins mucegai pe obiecte sanitare precum cada: adăgați oțet de mere și lăsați să acționeze.

Chiar și când scurgerea este înfundată, puteți folosi oțet de mere în combinație cu un alt ingredient bun la toate: bicarbonate de sodie. Da, exact ca la prăjituri. Doar că aici folosiți cantități mari: o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, o cană de oțet. După 15 minute se adaugă o cană de apă.

Cum ajută oțetul de mere la curățenia în sufragerie?

Pete de ceară?

Dacă vă plac lumânările, știți ce înseamnă petele de ceară. Rezidurile care nu s-au îndepărtat manual pot fi eliminate dacă pe o cârpă puneți oțet de mere și apă. Și frecați.

Oțetul de mere mai poate fi folosit pentru curățarea geamurilor, dar și pentru curățarea petelor de pe pereți. Sau chiar a urmelor paharelor ori cănilor de pe masă, dacă ați uitat să folosiți un suport special. Folosiți și pentru oglinzi.

Dacă ai pete pe covor dar și pentru un plus de prospețime poți face o soluție din oțet de mere și sare și pune pe pata. Apoi se aspiră.

Surse: www.msn.com

Apartment Therapy

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân