Mituri despre căței: ce este real și ce este fals

Nu te baza pe tot ce auzi și descoperă ce este real și ce este fals atunci când vine vorba despre cățelul tău!
  • Publicat:
Mituri despre căței: ce este real și ce este fals
Mituri despre patrupezi: Ce este real și ce este fals atunci când vine vorba de căței sursa foto: shutterstock

Nu este un secret că prezența unui cățel în gospodărie poate aduce bucurie. Ne place totul la ei, chiar și aspectul acela vinovat pe care îl au atunci când știu că au greșit. Ne oferă iubire necondiționată și încearcă, din răsputeri, să ne aducă un zâmbet pe buze.

Există nenumărate idei și opinii cu privire la îngrijirea, educația și dresajul câinilor. Multe dintre acestea se dovedesc a fi simple mituri, transmise oral de la un proprietar de câine la altul. Urmând aceste principii false, nu faci decât să te înșeli în ceea ce privește anumite aspecte ale îngrijirii câinele tău.

  1. Cățeii dau din coadă atunci când sunt fericiți

Această afirmație conține un sâmbure de adevăr, dar reține că și câinii agresivi dau din coadă adesea. Există anumite mișcări ale corpului și semne care îi ajută pe câini să-și comunice intențiile.

O clătinare de coadă dintr-o parte în alta poate însemna fie emoție, fie încântare. Un câine care își balansează încet coada și își mișcă întregul spate sau se ghemuiește la pământ este unul cu intenții prietenoase.

Cozile care se clatină ușor și rămân în permanență orientate în sus pot fi asociate cu izbucniri agresive.

  1. Un câine bătrân nu poate fi dresat

Acesta face parte din lista de mituri despre căței. Cu perseverență, răbdare și tact, venite din partea unei persoane specializate, orice câine, indiferent de vârstă, poate fi antrenat și educat.

Chiar dacă bătrânele patrupede nu sunt la fel de jucăușe precum cele aflate în primele luni de viață, acestea pot învăța câteva comenzi și trucuri simple sau reguli ale casei (unde ar trebui să-și facă nevoile, cum ar trebui să meargă în lesă sau cum să socializeze cu oamenii și cu alți căței).

  1. Câinii și pisicile nu pot trăi împreună, în aceeași casă

Există mulți căței care conviețuiesc împreună cu pisicile fără nicio problemă. Câinele alungă pisica pentru că pisica fuge, iar această acțiune este percepută de câine ca fiind distractivă. În același timp, pisica fuge de câine pentru că vede diferența de forță și nu vrea să riște o confruntare.

  1. Câinii care latră nu mușcă

Uneori este chiar pe dos. Lătratul poate fi un avertisment din partea câinelui pentru a te speria dacă se simte amenințat.

  1. Câinilor le place mâncarea gustoasă

Câinii au puține papile gustative și din această cauză, aceștia se bazează mai mult pe miros.

  1. Câinii nu pot distinge culori

Câinii pot vedea multe culori, dar nu la fel de multe precum un om. Ei disting culorile într-un mod complet diferit de felul în care oamenii o fac. Veterinarii compară acest lucru cu modul în care o persoană daltonistă percepe culorile.

  1. Nu ar trebui să deranjezi un câine atunci când mănâncă

Dacă acesta nu este câinele tău, atunci nu îl deranja atunci când mănâncă. Ar trebui să-ți înveți câinele să te accepte în preajmă lui atunci când mănâncă.

  1. Dacă nasul câinelui este umed și rece, atunci acesta este sănătos

Nu este neapărat adevărat. Un câine poate avea nasul rece, de exemplu, din cauza aerului rece de afară.

  1. Dacă nasul câinelui este cald și uscat, atunci acesta este bolnav sau are febră

Afirmația că nasul umed indică o stare de sănătate bună, iar nasul fierbinte sau uscat indică febră sau boală nu este altceva decât un mit. Singura modalitate corectă și precisă de a lua temperatura corpului unui câine este cu un termometru, iar o temperatură normală este între 38-39 de grade Celsius.

  1. După sterilizare, câinele se îngrașă și devine mai leneș

Lipsa exercițiilor fizice și supraalimentarea îngrașă câinele și îi consumă considerabil din energia. Este mai puțin probabil ca un câine sterilizat  să muște sau să fugă de acasă. În plus, câinii sterilizați se vor înțelege mai bine cu alți câini, vor fi mai mulțumiți de viețile lor și vor fi mai apărați de unele tipuri de cancer.

Dacă dorești să descoperi mai multe despre legătura dintre tine și prietenul tău patruped, aruncă o privire aici:

Surse: msn.com, grunge.com, dsfantiquejewelry.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân