Flori de Halloween – re(creativ) si distractiv

Ioana Buiacu, designer floral in cadrul FlorideLux, ne da cateva idei de decoratiuni florale pentru Halloween.
  • Publicat:
Flori de Halloween - re(creativ) si distractiv

Ioana Buiacu, designer floral in cadrul FlorideLux.ro, ne da cateva idei de decoratiuni florale pentru Halloween.

Stim cu totii ca Halloween este o sarbatoare importata din occident si in general din interese pur comerciale. Da, de acord… Insa trebuie sa recunosti ca este si o sarbatoare extrem de distractiva!

Pentru copii si adulti deopotriva, este un prilej perfect pentru a te costuma, a da o petrecere grozava si a gati cele mai delicioase placinte de dovleac posibile! De speriat mai ales pentru silueta… Stiu!

Halloween se sarbatoreste de obicei in noaptea de 31 octombrie, moment in care traditia spune ca toti copiii trebuie sa se costumeze in diverse personaje inspaimantatoare (ex: vrajitoare, fantome, pirati, zombi etc.) si sa colinde prin cartier spunand „Trick or treat”! Alegi „Trick” daca vrei sa fii speriat, sa ti se faca o farsa sau daca alegi „Treat” trebuie sa oferi bomboane, covrigi, fructe, ciocolata. Pentru a alunga spiritele rele, nu de alta!

Halloween este de fapt o sarbatoare de origine celtica, la origine fiind legata de festivalul Samhain, cand se sarbatorea sfarsitul sezonului cald si luminos si inceputul sezonului rece si intunecat. Celtii considerau ca in ziua de Samhain granita dintre lumea oamenilor si cea a spiritelor se slabeste, iar astfel spiritele (bune sau rele) pot sa o traverseze.
Din dorinta de a alunga spiritele rele tinerii se costumau purtand masti care sa le sperie. Un alt simbol foarte cunoscut de Halloween este dovleacul sculptat ce simbolizeaza felinarul lui Jack, cel care a reusit sa-l pacaleasca pe diavol, dar al carui suflet a ramas sa rataceasca pe pamant ajutat doar de lumina acestui felinar improvizat.

Acum ca stii despre ce este vorba cu aceasta sarbatoare, sunt convinsa ca vrei sa pui la cale si o petrecere pe cinste pentru cei dragi. Mancarea? Pregatita. Muzica? La download. Costumele? Vor face senzatie. Dar florile? Sunt aici sa iti dau cateva idei perfecte pentru a crea o atmosfera potrivita de Halloween in orice incapere.

Florile pe care le asezi pe masa nu trebuie sa sperie pe nimeni. Florile trebuie sa incante privirile invitatilor si sa completeze perfect tematica petrecerii. Eleganta si finetea petalelor contrasteaza minunat cu recipiente decorative, specifice Halloween.

Cateva idei de aranjamente florale Halloween:

1. O cana craniu – Florile folosite: minirosa, santini, trandafiri de gradina si dianthus Green Trick.

2. Dovlecel natural – Flori folosite: crizanteme, gerbera, hypericum.

3. Buchet decor rustic – Flori folosite: helianthus, achillea, ardei decorativi.

4. Structuri din crengi, frunze si dovlecei

Halloween este o sarbatoare menita sa ne inveseleasca si sa ne apropie mai mult de copilarie, precum adulti. Lasa-te purtata de val si bucura-te in familie de farse amuzante, costumatii ingenioase, flori in nuante de toamna, mancare in forme ciudate si sucuri Bloody Mary. Imaginatia te va purta catre petreceri de Halloween de neuitat, sunt sigura.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân