Decorează-ţi casa cu buget mic!

Dacă tot suntem “arestaţi” la domiciliu, suntem constrânşi de portofel să renunţăm la anumite cheltuieli în privinţa decorului, de ce să nu încercăm să ne înfrumuseţăm căminul cu obiecte făcute de mânuţele noastre, fără prea mult efort financiar?
  • Publicat:
Decorează-ţi casa cu buget mic!

Toamna ne obligă cu ale ei toane capricioase să stăm cât mai mult timp în casă, cel puţin în week-end-uri.

Dacă tot suntem “arestaţi” la domiciliu, suntem constrânşi de portofel să renunţăm la anumite cheltuieli în privinţa decorului, de ce să nu încercăm să ne înfrumuseţăm căminul cu obiecte făcute de mânuţele noastre, fără prea mult efort financiar?

Ne trebuie doar puţină îndemânare şi multă creativitate!

Te-ai plictisit de suporturile clasice de pixuri? Atunci dă iama în cămară şi apucă-te de colorat! Borcane, bineînţeles! Sunt bune şi paharele primite cadou la nuntă, care nu te prea încântă. Le poţi vopsi cu acuarele în alb, roz, verde sau orice altă culoare îţi place, apoi leagă un şnur sau o fundiţă în culori complementare. Biroul tău va fi unic!

Te-ai plictisit de lustra demodată? Dă jos zorzoanele şi ”diamantele” ieftine. Ai nevoie de câţiva metri de sârmă, pe care o vei transforma într-un schelet pe care mai apoi îl vei înfăşura cu hârtie albă sau plastic subţire, prin care poate trece lumina. Pentru un efect vizual aparte, poţi alege hârtie colorată. Un pic de lipici sau o cusătură grosolană, dar cu personalitate, şi gata, lustră ca a ta nu mai are nimeni!

Pernuţele mici pot schimba radical aspectul unei camere. Dacă vrei să le personalizezi, cumpără materiale în diverse modele şi culori şi apucă-te de cusut. Şi când mă gândesc că orele de lucru manual erau cele mai vizate de chiul.
Adu natura în casă! Nu abandona plantele pe scara blocului, ci fă-le loc în interiorul apartamentului, care credeai că nu are nicio utilitate. Apoi, redevino copil cu ajutorul culorilor! Pictează flori, animăluţe sau soare zâmbitor pe ghivecele de ceramică. Poţi fi chiar un Picasso, trasând forme geometrice impresionante. Încearcă, nu ai nimic de pierdut!

Dacă ceasul de perete este prea monoton, personalizează-l! Prinde în cuie, de jur împrejur, fotografii înrămate cu cei dragi. Musafirii vor fi impresionaţi de ceasul tău unicat!

Ai coşuleţe de ratan lăsate la întâmplare prin casă? Le poţi folosi pentru a aduce un strop de originalitate în baie. Prinde-le de perete cu lipici şi pune în ele prosoape mici pentru faţă sau cosmeticele aruncate prin toată baia. Împuşti doi iepuri dintr-un foc: schimbi decorul şi păstrezi organizat produsele de care ai nevoie.

Nici bucătăria nu scapă de schimbare! Cănile sunt adesea lăsate brambura peste blat sau într-un dulap, una peste alta. Iar pentru a le aranja frumos nu ai nevoie decât de o poliţă inutilă, pe care, probabil, ai uitat-o prin balcon. Prinde-o în şuruburi deasupra chiuvetei şi bate câteva cuie în ea, care vor servi drept cuier pentru cănile colorate pe care le ţii ascunse. Tot o astfel de poliţă poate servi drept spaţiu de depozitare pentru nenumăratele borcănaşe cu condimente care îţi ocupă spaţiul.

Aşadar, soluţii pentru redecorare fără cheltuială există. E suficient să ne punem imaginaţia la lucru!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân