Cum să scapi de mirosurile neplăcute din șifonier: Trucuri eficiente și ușor de aplicat

Mirosurile neplăcute îți dau bătăi de cap? Uite cum le poți elimina din haine cu aceste trucuri simple!
  • Publicat:
Cum să scapi de mirosurile neplăcute din șifonier: Trucuri eficiente și ușor de aplicat

Mirosurile neplăcute pot persista în hainele noi, vintage și uzate, iar simpla aerisire nu este întotdeauna suficientă. Fie că este vorba despre hainele tale preferate sau despre colecția de articole vintage pe care o îngrijești cu atâta atenție, mirosurile neplăcute pot fi o problemă. Din fericire, există câteva trucuri simple și necostisitoare care te vor ajuta să păstrezi prospețimea în șifonierul tău.

Trucuri pentru a scăpa de mirosurile neplăcute

1. Săculeți cu ierburi aromatice

Un truc vechi, dar eficient, este utilizarea săculeților cu ierburi aromatice. Acesta este un secret folosit de mamele și bunicile noastre pentru a menține prospețimea hainelor. Nu ai nevoie de produse scumpe sau de parfumuri artificiale. Ierburile naturale precum lavanda, bradul, florile de câmp și iasomia sunt excelente pentru a îndepărta mirosurile neplăcute.

Pentru a intensifica mirosul, freacă între palme plantele uscate înainte de a le pune în săculeți. Poți confecționa singur săculeții din bumbac, chiar dacă nu te pricepi la cusut. Taie o bucată de material, presară plantele uscate, adună capetele materialului și leagă-le cu o ață.

2. Săpunuri mirositoare

Dacă nu ai acces la ierburi aromatice, săpunurile parfumate sunt o alternativă excelentă. Plasează câte un săpun în fiecare sertar sau pe fiecare raft și lasă-l acolo până când își pierde complet proprietățile odorizante.

Acest truc este folosit și de patronii marilor magazine de lux. Poți combina diferite arome pentru a crea un parfum unic și plăcut în șifonier. Asigură-te că alegi arome care îți plac, deoarece mirosul se va transfera pe hainele tale.

3. Parfumarea umerașelor de lemn pentru a elimina mirosurile neplăcute

Dacă ai umerașe de lemn, poți aplica pe ele odorizant sau esență de parfum. Lemnul păstrează mirosul mult mai bine decât plasticul sau metalul. Atârnă pe aceste umerașe hainele pe care le porți cel mai des, pentru ca acestea să absoarbă aromele plăcute. Astfel, vei înlocui mirosurile neplăcute cu unele îmbietoare.

4. Utilizarea uleiurilor esențiale

Un difuzor vechi poate fi reutilizat pentru a împrospăta aerul din dulap. Plasează difuzorul într-un loc strategic, de preferință în mijlocul dulapului, pentru ca parfumul să se împrăștie uniform. Uleiurile esențiale recomandate pentru această sarcină includ bergamota, grepfrutul, lămâia, lime-ul, mandarina și portocala. Aceste arome fresh dau senzația de curățenie și prospețime.

 

Sursă – https://www.rd.com/article/remove-odors-from-clothes/

Sursă foto – Ondacaracola / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc