Cum să gătești corect folosind plita electrică

  • Publicat:
Cum să gătești corect folosind plita electrică

Multe bucătării sunt echipate cu plite pe gaz, însă plitele electrice câștigă tot mai multă popularitate în ultimul timp. Aceste plite pot fi găsite tot mai des în bucătării și sunt ușor de utilizat, dar există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a folosi o astfel de plită.

Dacă tocmai ți-ai cumpărat prima plita electrica și cauți sfaturi pentru o folosire corectă a acesteia, le vei găsi în rândurile următoare.

Ai grijă să nu te arzi

Deoarece plitele pe gaz folosesc foc, iar cele electrice nu, acestea din urmă pot părea inofensive. Totuși, plitele electrice pot atinge și temperaturi extrem de ridicate. Unele plite electrice au indicatoare de tip „suprafață fierbinte” pentru a vă avertiza când suprafața este fierbinte, fie în timpul gătirii, fie la scurt timp după. Acest indicator previne accidentările.

În timp ce folosiți o plită electrică, ar trebui să nu vă aplecați peste aragaz. De asemenea, ar trebui să vă așezați cu atenție oalele și tigăile pe zona de gătit, astfel încât mânerele acestuia să nu atârne în lateral pentru a preveni posibila răsturnare.

În cele din urmă, opriți plita când nu este în uz deoarece poate fi mai ușor să uiți să faci asta din cauza faptului că nu există o flacără care să atragă atenția.

Preîncălziți plita

Plitele electrice pot deveni foarte fierbinți, dar poate dura câteva minute pentru ca zona de gătit să se încălzească corespunzător. De fapt, unele plite electrice au nevoie de până la 15 minute să se încălzească. De aceea ar trebui să preîncălziți plita în timp ce vă pregătiți ingredientele.

Pentru a preîncălzi corect plita electrică, așezați oala sau tigaia pe zona de gătit, adăugați orice ulei de gătit sau apă de care aveți nevoie, apoi porniți arzătorul. Până când ingredientele sunt pregătite, plita ar trebui să fie preîncălzită corespunzător.

Folosiți două zone de gătit

Plitele electrice necesită mai mult timp pentru ca temperatura să se ajusteze în comparație cu plitele pe gaz. Deoarece plitele electrice își schimbă încet temperatura, este posibil să doriți să utilizați două zone de gătit.

Această nevoie este adesea subliniată de rețetele care vă cer să începeți cu foc mare, dar apoi să reduceți temperatura treptat. Dacă utilizați o singură zonă de gătit, mâncarea dumneavoastră s-ar putea arde în timpul acestei tranziții.

Cu toate acestea, dacă utilizați două zone de gătit, puteți transfera alimentele de la un arzător la altul pentru a menține o temperatură mai consistentă și uniformă și pentru a găti corect alimentele.

Puneți capacul în timp ce gătiți

În timp ce gătiți în bucătăria apartamentului dvs. păstrarea capacului pe oale și tigăi este deosebit de importantă pentru a face față problemelor legate de temperatură ale unei plite electrice.

Acoperirea alimentelor în timp ce se sunt gătite va împiedica pierderea căldurii, permițându-vă să gătiți alimentele mai uniform. În plus, puteți accelera substanțial timpul de gătit atunci când utilizați un capac pentru mâncăruri care necesită mult timp pentru gătire.

Curățați-l folosind materiale speciale

Un avantaj important al plitelor electrice este faptul că pot fi curățate cu ușurință. Pentru a începe, frecați aragazul electric cu un burete înmuiat în apă caldă cu săpun. Dacă după această frecare rămâne acumularea de grăsime, o puteți curăța cu o racletă și cu un agent de curățare a plitei de sticlă.

După ce vă curățați zonele de gătit, folosiți un prosop de hârtie sau o cârpă moale pentru a le șterge. Scopul este o suprafață uscată, fără grăsime sau dungi.

Puneți în practică aceste sfaturi și sigur vă vor fi de mare ajutor. Iar dacă aveți nevoie de o plită electrică nouă, puteți verifica oferta de pe Demax.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân