Cum poți albi hainele cu bicarbonat de sodiu fără a deteriora țesăturile

Albirea hainelor cu bicarbonat de sodiu este o metodă simplă, eficientă și ecologică pentru a păstra hainele curate și strălucitoare
  • Publicat:
Cum poți albi hainele cu bicarbonat de sodiu fără a deteriora țesăturile

Albirea hainelor este un proces esențial pentru menținerea unui aspect proaspăt și curat al garderobei. Totuși, utilizarea produselor chimice puternice poate deteriora țesăturile în timp. O alternativă naturală și eficientă este bicarbonatul de sodiu.

Albirea hainelor cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un agent de albire natural și non-toxic, potrivit pentru majoritatea tipurilor de țesături. Este important să testezi substanța pe o mică porțiune a materialului înainte de a o folosi pe întregul articol vestimentar. Bicarbonatul de sodiu acționează ca un agent de înălbire natural datorită capacității sale de a neutraliza acizii din pete și de a îndepărta murdăria. În plus, absoarbe mirosurile neplăcute, lăsând hainele proaspete și curate.

Cum se prepară soluția cu bicarbonat de sodiu

Există două metode principale de utilizare a bicarbonatului de sodiu pentru albirea hainelor:

În mașina de spălat:

Adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu în compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat, pe lângă doza obișnuită de detergent. Selectează programul de spălare dorit și lasă mașina să finalizeze ciclul. Hainele vor ieși mai albe, mai strălucitoare și cu un miros proaspăt.

Pastă de bicarbonat de sodiu:

Amestecă bicarbonat de sodiu și apă în cantități egale pentru a crea o pastă. Aplică pasta direct pe petele de pe haine și las-o să acționeze cel puțin o oră. După aceea, spală hainele conform instrucțiunilor de pe etichetă. Această metodă este eficientă pentru petele dificile, cum ar fi cele de cafea, ceai, vin și sânge.

Alte substanțe naturale pentru albirea hainelor

Dacă nu ai bicarbonat la îndemână, poți folosi și alte substanțe naturale pentru a albi hainele:

Oțet: Adaugă jumătate de cană de oțet alb în mașina de spălat sau în timpul clătirii pentru a îndepărta petele și a albi hainele.

Sare: Adaugă sare direct în mașina de spălat pentru un efect de albire. Pentru rezultate mai bune, combină sarea cu bicarbonat de sodiu.

Apă oxigenată: Folosește apa oxigenată pentru a îndepărta petele și a albi hainele. Adaug-o în cuvă sau în apa de spălare, dar verifică etichetele hainelor pentru a te asigura că nu sunt afectate de substanță.

Coajă de lămâie: Pune câteva coji de lămâie în apa de spălare, alături de bicarbonat de sodiu, pentru a obține haine mai albe. Cojile de lămâie pot fi adăugate și în timpul clătirii pentru un efect similar.

Sursă – https://www.wecasa.co.uk/mag/how-to-use-baking-soda-for-whitening-clothes/

Sursă foto – tkasperova / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc