Cum îngrijești câinii și pisicile pe timp de caniculă. Medicii veterinari trag un semnal de alarmă: Trebuie să avem grijă cu ei

În sezonul cald, grija față de câinii și pisicile noastre trebuie să fie prioritară. Cu temperaturi în creștere, este esențial să le oferim un mediu confortabil și sănătos.
  • Publicat:
Cum îngrijești câinii și pisicile pe timp de caniculă. Medicii veterinari trag un semnal de alarmă: Trebuie să avem grijă cu ei

Pe măsură ce temperaturile cresc în timpul verii, proprietarii de câini și pisici trebuie să fie conștienți de necesitatea unei îngrijiri speciale pentru animalele lor de companie. Medicii veterinari avertizează că animalele, la fel ca oamenii, pot resimți efectele caniculei, iar observarea semnelor de supraîncălzire este crucială.

Când ieșim cu câinele la plimbare

În primul rând, este recomandat ca plimbările să fie programate în orele dimineții devreme sau seara, când temperaturile sunt mai scăzute și soarele nu bate foarte tare. De asemenea, asfaltul și cimentul pot deveni extrem de fierbinți în timpul zilei, ceea ce poate provoca arsuri dureroase pe lăbuțele animalelor. Este esențial ca proprietarii să verifice temperatura suprafețelor pe care animalele lor merg și să încerce să evite expunerea prelungită la acestea.

„De multe ori asfaltul, cimentul pe care ei merg poate ajunge până la 70 de grade și atunci o să ne trezim că avem arsuri pe pernuțe sau cățelul evită să iasă afară. Animalul nostru gâfâie mult mai mult, salivează, sau pot apărea voma și dezechilibrul. Trebuie să avem grijă la semnele astea pentru căinii cu botul turtit, trebuie să avem grija cu ei la temperaturi de peste 20-25 de grade, deja au probleme respiratorii”, a declarat Alex Buzdea, medic veterinar, pentru știrileprotv.ro.

Câinii și pisicile la tuns

Medicii veterninari recomandă să te adresezi unui specialist atunci când îți dorești să tunzi blana câinelui sau pisicii tale. Acest lucru nu este tocmai indicat vara. La câini, nu este recomandat să îi tunzi prea mult, pentru că blana îi apără de razele ultaviolete ale soarelui. Fiecare animale are nevoi sprecifice, iar un medic veterinar poate oferi, punctual, cele mai bune sfaturi.

Grijă și pentru câinii și pisicile de pe străzi

În plus, animalele care trăiesc pe străzi sunt cele mai vulnerabile. Nu au un stăpân care să le poată oferi protecție și nici hidratarea corespunzătoare.

„Atunci când vedem un animaluț fie pisică, fie câine pe stradă și este însetat, mai ales în perioada asta cu temperaturi ridicate, să le oferim puțină apă. Indiferent cum facem asta, din palma, dintr-o cutie improivizată, dintr-o sticlă tăiată, oricare ar fi metoda, să-i ajutăm, pentru că au nevoie, nu au stăpân și sunt ai străzii”, a explicat Anita Ciucu, consilier protecția animalelor, pentru sursa citată.

Sursă foto – Billion Photos / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”