Cele mai importante sfaturi Feng Shui pentru amenajarea dormitorului

Pentru un dormitor care să-ţi ofere linişte şi armonie este nevoie de câteva reguli de care să ţii cont.
  • Publicat:
Cele mai importante sfaturi Feng Shui pentru amenajarea dormitorului
FOTO: Pixabay / Cele mai importante sfaturi Feng Shui pentru amenajarea dormitorului

Dacă te-ai hotărât să redecorezi şi să reamenajezi dormitorul, ar fi bine – pentru odihnă şi relaxare – să ţii cont de câteva sfaturi Feng Shui. Iată cele mai importante reguli pe care să le respecţi pentru pace, armonie şi linişte sufletească.

Ce culori se potrivesc în dormitor

Pentru pereţi, alege culori deschise, calde, plăcute, în tonuri de alb, crem, bej,sau galben pal. Aceste nuanţe te îmbie la relaxare, creează o atmosferă calmă şi liniştită – exact ceea ce trebuie să se regăsească într-un dormitor. Poţi opta pentru o zugrăveală clasică sau poţi aplica un tapet precum cel din aceste imagini. Însă, dacă alegi această variantă, cea a tapetului sau a fototapetului, recomandat este să optezi pentru modele decu imprimeuri fine şi delicate sau chiar pentru modele uni.

Reguli esenţiale de amplasare a patului

Amplasarea patului este cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când mobilezi dormitorul. Ca regulă generală, acesta trebuie poziţionat în cameră în aşa fel încât să vezi uşa camerei atunci când stai întins. Iată câteva alte sfaturi:

  • Tăblia patului nu trebuie lipită de peretele unde se află uşa, deoarece vei avea mereu un sentiment de nesiguranţă şi frică. E ca şi cum te-ai aştepta ca cineva să te surprindă în somn. Motivul? Deoarece dormi cu capul spre uşă, nu vezi cine intră în încăpere.
  • Patul nu trebuie amplasat nici în aliniament cu uşa – chiar dacă stai cu faţa către ea – deoarece poziţia corpului tău în timpul somnulu va fi „poziţia mortului” – cu picioarele înainte.
  • Nu aşeza patul sub grinzi sau lângă fereastră. Fereastra îţi va da un sentiment de insecuritate în timpul somnului, iar grinda dă acel efect de „tăiere”, o senzaţie nu tocmai plăcută.
  • Când cumperi patul, potrivit regulilor Feng Shui, acesta trebuie obligatoriu să aibă tăblie. Tăblia reprezintă suportul şi siguranţa pe care le ai în viaţă. Dacă ai un pat fără tăblie, aceasta se poate cumpăra separat din magazinele care comercializează obiecte de mobilier. Alege un model cu colţurile cât mai rotunjite. Tăblia se poate monta chiar pe perete sau poate fi ataşată de pat, dacă modelul îţi permite. Aceasta trebuie să fie din lemn şi plină – nu cu zăbrele sau decupaje sau poate fi acoperită cu material textil. De asemenea, evită modelele din metal sau cu accesorii metalice.

Alege obiecte de decoraţiuni interioare şi piese de mobilier pereche

Chiar dacă locuieşti singur, potrivit regulilor Feng Shui dormitorul ar trebui decorat şi mobilat pentru două persoane, nu doar pentru una. Cumpără două noptiere pe care să le aşezi de-o parte şi de alta a patului şi două veioze identice care să stea pe noptiere. Lenjeria de pat trebuie să fie şi ea pentru două persoane. Astfel, va trebui să ai două perne şi două pilote.  În cameră mai poţi aduce două scaune sau două fotolii. Dacă ai o canapea, aceasta poate fi decorată cu două pernuţe. Obiectele în pereche atrag iubirea şi energiile pozitive. Evită pe cât poţi lucrurile desperecheate.

Ce să nu aduci niciodată în dormitor

În dormitor nu ar trebui să ai următoarele obiecte:

Fără aparatură electronică   Potrivit specialiştilor în Feng Shui, în dormitor nu trebuie să existe nici un fel de aparatură electronică şi hi-tech. Sunt de evitat televizorul, mp3 player-ul, telefonul şi alte dipozitive electrice şi electronice.

Fără oglinzi – În dormitor nu este recomandat să amplasezi oglinzi. În Feng Shui amplasarea unei oglinzi pe peretele din faţa patului presupune invitarea a încă unei persoane în relaţia pe care o ai deja cu soţul sau iubitul tău. De asemenea, oglinda reflectă energiile, iar acestea te influenţează şi-ţi pot perturba somnul.

Atenţie la tablouri – Un alt aspect de care ar trebui să ţii cont: nu agăţa de perele de care se sprijină patul tablouri sau rame cu fotografii deoarece acestea au acelaşi efect ca fereastra sau grinzile.

Atenţie la rafturile cu cărţi – Sunt de evitat obiectele de mobilier grele, înalte, masive şi rafturile cu cărţi. Dacă deja ai cărţi, acestea trebuie aşezate pe raft în poziţie orizontală.

Apa, interzisă în dormitor – În dormitor nu trebuie să existe apă în boluri sau în imagini: tablouri cu râuri, cascade, mări şi oceane, fântâni, bărci sau vapoare. De asemenea, în dormitor nu ar trebui să ai plante de apartament în ghiveci deoarece energia lor ar putea să-ţi perturbe odihna.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân