Ce se întâmplă, de fapt, dacă torni câteva linguri de sare în chiuvetă

Acest truc este unul ingenios, pe care îl foloseau instalatorii demult.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce se întâmplă, de fapt, dacă torni câteva linguri de sare în chiuvetă

Majoritatea gospodinelor caută soluții eficiente pentru a face curățenie în locuințe. De cele mai multe ori, apelează la produse chimice pentru a curăța mai rapid. Totuși, puține folosesc sarea în alte locuri decât la prepararea mâncărurilor. Ce se întâmplă dacă o torni în chiuvetă? 

Ce se întâmplă dacă pui sare în chiuvetă

Înfundarea chiuvetei este o problemă majoră pentru mulți dintre noi. De regulă, apelăm la produse chimice pentru a desfunda chiuveta, însă nici această variantă nu era o alegere tocmai bună.

Pe vremuri, instalatorii apelau la un truc ingenios, pentru a scăpa de această problemă serioasă. Așadar, tot ce trebuie să faceți este să puneți sare în chiuveta de la bucătărie sau de la baie. Acest ingredient funcționează de minune pentru a desfunda chiuveta, în plus, ne scapă și de alte cheltuieli inutile.

Citește și: Beți apă de la robinet?! Atunci trebuie să aplicați „regula celor 4 ore”

Desfundă rapid chiuveta

Tot ce trebuie să facem este să turnăm sare în chiuvetă, iar apoi să o lăsăm să își facă efectul peste noapte sau măcar câteva ore bune. Ulterior, se toarnă apă fierbinte în chiuvetă, care va topi orice se află pe țevi, blocându-le. Este necesar 2 litri de apă fierbinte pentru a scăpa de țevile înfundate.

Dacă nu apelați la sare, puteți folosi un pahar de oțet sau zeamă de lămâie. Această combinație este benefică pentru desfundarea țevilor.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân