Brad de Crăciun în tendințe. Decorațiuni și culori recomandate de master florist

Brad de Crăciun împodobit cu stil • Decorațiuni pentru bradul de Crăciun • Brazi de Crăciun decorați inedit • Brad natural sau artificial
  • Publicat:

Brazii construiți din crengi și cetină, pe structură metalică, coronițe împodobite în fel și chip pentru uși, scorțișoară, ghinde, conuri de brad, nuci sau flori din bumbac în loc de accesorii din plastic, lumini calde atât din instalații, cât și din felinare sau lumânări, accente discrete de alb și roșu – toate acestea sunt parte din trendurile în amenajări pentru sărbătorile 2020, din punctul de vedere al lui Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist român pe plan internațional.

Deși consideră că fiecare om trebuie să-și aranjeze casa după gustul personal și după armonia casei și a familiei sale, Nicu Bocancea a făcut totuși o listă de NU-uri, dar și de DA-uri personale pentru amenajările caselor de Crăciun anul acesta.

„Spuneți DA brazilor construiți din crengi și cetină, NU brazilor artificiali”

La categoria AȘA NU în ceea ce privește amenajările de Crăciun, master floristul trece 3 puncte: fără brad de plastic, fără brad tăiat, fără beteală!

La categoria AȘA DA, el enumeră tot 3 puncte, ca să păstreze un echilibru.

Spunem DA pentru brazii construiți din crengi și cetină (sunt la fel de rezistenți, miros la fel de bine și nu afectează cu nimic sănătatea pădurilor), accesoriile naturale (nucile, ghindele, castanele, conurile de brad) și fermecătoarele lumini care dau lumină caldă (felinare, lumânări sau instalații discrete, fără culori.), explică master floristul Nicu Bocancea.

Cu înălțimi care pot porni de la 50 de centimetri și pot ajunge până la 7 metri, cu crenguțele prinse de o structură metalică ce poate rămâne, după ce trece sezonul, în depozitele florăriei an de an, până vine din nou iarna și reîncepe „construcția bradului”, extrem de bogați și de permisivi în ceea ce privește „scena” pentru accesorii și podoabe, brazii construiți de Nicu Bocancea sunt nu numai bucurie pentru clienți, ci și un reper și pentru floriștii din alte țări.

Iar variantele de brazi construiți sunt foarte multe și extrem de apreciate de amatorii de inedit.

Am primit telefoane anul acesta prin care colegi floriști din alte țări mă întrebau cum facem structura metalică pe care construim brazii pentru a putea face și ei același lucru pentru clienții lor. Frumusețea este că forma conică a bradului poate fi redată cu ușurință și creativitate și din alte materiale, nu doar din crengi și cetină. Cu structura potrivită pe care se așază materialele, se pot face brazi extrem de frumoși din conuri, din ghinde sau din ace de pin, doar din aranjarea acestora. Sunt multe variante prin care oamenii care vor altceva în ceea ce privește amenajările pot impresiona, spune master floristul, a cărui dăruire pentru fiecare brad construit poate dura între 4 și chiar 10 ore și începe din atelier și se împlinește în casele oamenilor.

Brad de Crăciun și decorațiuni: ce culori alegem?

Cromatica în vogă anul acesta pentru brazii și aranjamentele de Crăciun are din nou aceeași vedetă, mixul între roșu și alb, însă suportă variațiuni care depind de cromatica ambientului și de gusturile fiecărei persoane.

Dacă spațiul este mai scandinav, mai urban, s-ar potrivi un brad alb simplu, dacă spațiul este înalt, mergem către un brad în nuanțe de roșu cu mici detalii aurii sau arămii, dacă avem o casă unde există copii, se pot adăuga accesorii pale în nuanțe de roz sau bleu. Roșul și albul sunt în continuare cele mai cerute, deși trendul de alegere a culorilor naturale este în creștere, detaliază master floristul.

Anul acesta „ne premiem” cu un brad de Crăciun decorat mai devreme

Cea mai mare diferența în amenajările de sărbători față de anii trecuți este nerăbdarea cu care românii au ales, în 2020, să-și împodobească brazii și casele.

Dacă până anul acesta, cei mai mulți dintre români începeau demersurile de ornare a locuințelor din prima sau a două săptămână a lunii decembrie, acum cei mai mulți și-au transformat deja casele în colțuri de sărbătoare, de parcă au simțit nevoia să-și premieze cumva locuințele în care și-au petrecut mult mai mult timp decât odinioară, a sesizat master floristul.

Brad de Crăciun în tendințe. Decorațiuni și culori recomandate de master florist

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân