5 activități creative pe care le poți face dacă te plictisești în casă

  • Publicat:
5 activități creative pe care le poți face dacă te plictisești în casă

În ultimul an, din cauza pandemiei de coronavirus, am petrecut în casă mai mult timp ca niciodată și suntem nevoiți să găsim activități cu care să ne umplem timpul într-un mod creativ. Rețelele de socializare sunt asaltate de cei care s-au apucat de copt pâine cu maia, grădinărit, gătit, realizare bijuterii, pictură și multe altele.

Dacă tu nu ai găsit încă acea activitate creativă care să te facă să simți că timpul petrecut în casă trece plăcut și eficient, îți prezentăm câteva idei din care te poți inspira.

Tricotează

Nu ar fi frumos să poți purta pulovere, ciorapi, căciuli sau rochii tricotate chiar de tine? Sau să îți faci singură o pătură groasă și călduroasă din fir de lână gigant în care să te înfășori când îți bei cafeaua în fața ferestrei? Sau să îi răsfeți pe cei dragi cu piese vestimentare realizate chiar de mâna ta?

Dacă răspunsul este da, acum e cel mai bun moment să te apuci de tricotat. Pe internet vei găsi tutoriale de la A la Z cu tot ce ai de făcut și, totodată, poți cumpăra online tot ce îți trebuie – andrele, fire, accesorii etc.

Pictează

Nu știi dacă ai sau nu talent la pictură până nu încerci. Timp ai, cursuri sunt online, materiale la fel – mai rămâne doar să îți faci curaj și să începi.

Pictura, ca orice activitate creativă, îți stimulează emisfera dreaptă a creierului și poate fi un mod fermecător de petrecere a timpului. Totodată, îți oferă șansa de a crea imagini și tablouri pe care să le poți dărui celor apropiați. Iar perspectivele sunt multe, pentru că poți picta pe hârtie, pe pânză, pe ceramică, pe piele sau… pe pereți. Imaginația este limita!

Nu trebuie să fii profesionist ca să te bucuri de momentele în care lucrezi la o schiță în creion. Dacă ai posibilitatea de a sta afară, începe prin a desena ceea ce vezi în jur. Ai nevoie doar de un bloc de desen, câteva creioane de calitate, o radieră și o ascuțitoare.

Confecționează bijuterii 

Bijuteriile lucrate manual sunt în prezent foarte apreciate. Pe lângă faptul că îți vei utiliza timpul într-un mod plăcut și creativ, bijuteriile pe care le faci le poți dărui, vinde sau purta la ținute variate. Pentru început, vei avea nevoie de materiale precum fire, mărgele, încuietori sau agățători, dar nu este nicio problemă, pentru că le poți găsi pe toate la un clic distanță.

Apucă-te de croitorie

La prima vedere, mașina de cusut poate fi intimidantă pentru orice persoană care nu a mai cusut. Cu toate acestea, după un mic antrenament, s-ar putea să descoperi că este chiar plăcut să o utilizezi și să te atragă ideea de a te apuca de croitorie.

Începe prin a coase ceva simplu, cum ar fi o față de masă sau o perdea și apoi încearcă să faci o piesă vestimentară simplă, cum ar fi o fustă, o bluză sau, de ce nu, o mască de protecție. Dacă te prinde pasiunea pentru croitorie, nu numai că scapi de plictiseală, dar poți transforma acest hobby și într-o sursă de venit.

Învață să faci acasă lumânări parfumate

O lumânare drăguță va fi întotdeauna apreciată și o poți realiza singură atât de ușor. Mai mult, poți crea arome personalizate, poți adăuga flori uscate sau pigmenți pentru a le face unice.

Dacă îți va plăcea, curând vei putea să transformi această pasiune într-o sursă de venit, pentru că lumânările lucrate manual sunt la mare căutare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”