Așa se spală corect prosoapele mari după ce ai venit de la plajă. Vei elimina toate mirosurile neplăcute și vor fi ca noi

  • Publicat:
Așa se spală corect prosoapele mari după ce ai venit de la plajă. Vei elimina toate mirosurile neplăcute și vor fi ca noi

Pentru a le putea folosi o perioadă îndelungată, prosoapele de plajă necesită o îngrijire atentă. Iată câteva trucuri pentru a îndepărta nisipul și alte reziduuri, dar și bacteriile și mirosurile nedorite.

Cum spălăm corect prosoapele de plajă

Prosoapele de plajă au nevoie de îngrijire specială, deoarece țesătura lor trebuie să reziste la ore și ore de soare, la doze mari de umiditate și sare, mult nisip și contact constant cu cremele solare și uleiurile de bronzat.

Dar cum ar trebui să speli corect prosoapele de plajă pentru a scăpa de mirosul urât, dar și de rezidurile acumulate în țesături? Înainte de a le arunca în cuva mașinii de spălat, fă asta! Este un truc simplu, dar eficient.

Iți trebuie două pastile folosite la mașina de spălat vase. Se pun într-un lighean și se adaugă 1,5 litri apă fierbinte. După ce acestea se dizolvă, se mai pun 3-4 litri de apă și apoi se bagă prosoapele și se lasă două ore să se înmuaie. Așa vor dispărea rezidurile de ulei de bronzat, de clor sau sarea de mare. Prosoapele nu trebuie clătite când le scoți, ci doar stoarse foarte bine și apoi băgate în mașina de spălat la programul normal și folosește un detergent obișnuit.

De ce trebuie să ții cont când speli prosoapele de plajă

  1. Înainte de toate, lasă-le să se usuce complet. Apoi, scutură-le bine pentru a îndepărta nisipul și alte reziduuri din ele.
  2. Prosoapele de plajă sunt de obicei spălate la aproximativ 30º, nu mai mult.
  3. Evită să folosești balsam. Poți opta, în schimb, pentru adăugarea unui căpăcel de oțet, care, pe lângă eliminarea bacteriilor, ajută la menținerea culorilor.
  4. Dacă prosoapele sunt pătate de uleiuri sau alte produse de plajă, aplică produse specifice de curățare direct pe pete înainte de a le introduce în mașina de spălat.
  5. Nu pune prosoapele în uscător, lasă-le mai degrabă la uscat în aer liber.

Citește și: De ce nu este bine să împarți prosopul de plajă sau să faci sex în piscină?

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc