8 obiceiuri de curățare care nu fac decât să atragă păianjeni în casa ta

Aceste greșeli comune pot face ca locuința ta să se transforme într-un paradis pentru păianjeni.
  • Publicat:
8 obiceiuri de curățare care nu fac decât să atragă păianjeni în casa ta
8 obiceiuri de curățare care nu fac decât să atragă păianjenii în casa ta Sursa foto: Shutterstock

Când faci curat prin casă, probabil există câteva obiceiuri pe care le ai în vedere, cum ar fi: să faci locul să arate și să miroasă cât mai bine, să reduci mizeria și dezordinea și să elimini din praful prezent pe majoritatea suprafețelor de lemn din casă. Experții sunt de părere că modul în care păstrezi lucrurile curate și ordonate sau nu ar putea face ca locuința ta să arate ca un mediu primitor pentru insecte și ar putea atrage, în special, păianjeni.

Descoperă ce ar trebui și ce nu ar trebui să faci în timpul curățeniei pentru a evita infectarea casei tale cu păianjeni.

1. Acordă o mai mare atenție spălării fructelor

Chiar dacă nu intenționezi să le mănânci imediat, poate că ar fi mai bine să speli bine fructele atunci când le aduci acasă.

Pe lângă faptul că atrag muștele, fructele atrag și păianjenii. Insectele găsesc strugurii deosebit de fascinanți, așa că păianjenii vor țese o pânză între și în jurul lor. Curăță-ți fructele după ce le cumperi pentru a fi în siguranță.

2. Nu depozitezi corespunzător hrana animalului de companie

Lăsând hrana animalului tău de companie pe podea, aceasta ar putea să devină rapid un loc atractiv pentru a se ascunde gândacii, iar acolo unde există gândaci, păianjenii vor urma curând.

Dacă ai un animal de companie, asigură-te că îi cureți bolul pentru mâncare în mod regulat. În plus, alege să depozitezi hrana pentru animalul tău de companie în recipiente ermetice.

3. Nu rezolvi problema prezenței insectelor în casa ta

Dacă în general întâmpini probleme cu muște care bâzâie în jurul casei tale, furnici în bolul de zahăr sau există o problemă necontrolată cu gândacii, atunci este posibil să ai o problemă și cu păianjenii.

Unul dintre cele mai comune, dar mai puțin cunoscute obiceiuri care atrag păianjeni în casa ta este prezența altor insecte. Păianjenii adoră să mănânce insecte, așa că dacă întâmpini deja probleme cu alte insecte, păianjenii vor fi cu siguranță atrași în locuința ta. Așadar, dacă dorești să scapi de prezența păianjenilor, este esențial ca înainte de toate să rezolvi prezența celorlalte insecte în casa ta.

4. Folosești coșuri de gunoi fără capac

Coșul de gunoi deschis din bucătărie ar putea fi motivul pentru care observi brusc păianjeni în casa ta. Păianjenilor le place să mănânce insecte care se hrănesc cu resturi și deșeuri. Aruncă-ți în mod corespunzător deșeurile casei și nu vei preveni doar apariția gândacilor, muștelor și furnicilor, ci și păianjenilor.

5. Nu ștergi blaturile din bucătărie după ce ai pregătit mâncarea

Dacă nu obișnuiești să ștergi blaturile din bucătărie după pregătirea mesei sau să cureți resturile de pe aragaz după gătit, este momentul să faci asta. Păianjenii nu mănâncă hrană umană, dar cu siguranță se vor hrăni cu insecte care, la rândul lor își vor face simțită prezența pentru a se hrăni cu alimentele rămase în bucătărie. Este recomandat să faci curat imediat după prepararea și servirea mesei, pentru a împiedica apariția păianjenilor și a altor insecte.

6. Îți lași hainele pe podea

Acea grămadă de rufe de pe podea este mai mult decât un pericol de împiedicare. Acesta poate fi spațiul în care păianjenii se pot adăposti fără ca tu să realizezi.

Cel mai bine este să-ți păstrezi rufele purtate departe de podea, într-un coș pentru rufe închis, astfel încât păianjenii să nu aibă acces.

7. Lași plantele de interior să crească prea mult

Tăierea acestor plante de interior este o modalitate excelentă de a împiedica păianjenii să se ascundă în ele. Dacă ai o mulțime de plante în ghivece și frunziș în jurul casei, unde păianjenii adoră să construiască pânze, este timpul să le cureți și să le tai. De asemenea, este recomandat să eviți plantarea lângă fundația casei tale, deoarece păianjenii care se ascund în plante își pot face drum în interiorul casei tale prin golurile din jurul ferestrelor și crăpăturile din zidărie.

8. Este dezordine în jur

Pentru a sta departe de prezența păianjenilor în casă, este esențial să menții casa ordonată tot timpul.

Cel mai concret și simplu lucru pe care îl poate face oricine pentru a preveni apariția păianjenilor este să facă ordine în mod regulat și să șteargă praful. Păianjenilor le place să se ascundă în spatele lucrurilor, așa că ștergerea prafului și eliminarea dezordinei din casă sunt două modalități eficiente de a elimina și de a preveni apariția păianjenilor.

Surse: bestlifeonline.com, thesun.com, awarenessact.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân