5 beneficii extraordinare ale unui purificator de aer în casa ta

  • Publicat:
5 beneficii extraordinare ale unui purificator de aer în casa ta
Sursa foto: profimedia

Utilizarea unui purificator de aer aduce cu sine o serie de beneficii, iar pe cele mai importante dintre ele le poți afla în rândurile ce urmează.

Purificatorul de aer, o alegere fantastică pentru casa ta

Elimină alergenii

Praful, părul de animale, acarienii dar și polenul sunt cel mai răspândiți alergeni. Iar pentru cei ce se confruntă cu probleme respiratorii, acești alergeni pot reprezenta un adevărat coșmar.

Purificatoarele de aer s-au dovedit extrem de eficiente în eliminarea alergenilor nedoriți, filtrele acestora fiind capacila să rețină și cele mai mici particule de praf.

Reduce riscul răspândirii de boli transmisibile

Bolile de natură contagioasă sunt cauzate de virusuri care se transmit ușor de la persoanele infectate la cele sănătoase, iar una din căile de transmitere este chiar AERUL.

Un purificator de aer reduce simțitor riscul de îmbolnăvire datorită faptulu că, așa cum am subliniat și anterior, are capacitatea de a reține aproape 100% din virusurile și bacteriile care circulă în atmosfera (polen, praf, etc)

Îndepărtează mirosurile neplăcute din camera

Oricât de mult ai alege să aerisești, mirosul puternic de mâncare, cel de fum de țigară sau cel închis persistă în interiorul locuinței, creând astfel o senzație de disconfort. Poți scapă ușor de această problema cu ajutorul unui dispozitiv de purificare a aerului. Căci, pe lângă particule, bacterii și virusuri, acesta reține și mirosurile neplăcute de orice fel.

Anulează gazele și substanțele chimice periculoase

Principala sursă de poluare astăzi este gazul de eșapament, care poate ajunge și în interiorul locuinței tale. Dacă vei opta pentru un purificator de aer cu filtru de cărbune activ, poți scapă și de această problemă!

Îmbunătățește simțitor calitatea somnului

Un aer greu de respirat poate afecta negativ calitatea somnului, aducând cu sine o serie de consecințe negative. Astfel, nu vei reuși să te odihnești bine, ceea ce îți va scădea și randamentul sau capacitatea de concenrare pe timpul zilei următoare. Un simplu mod de a evita o astfel de situație este echizitionarea unui purificator de aer.

PS: Sperăm că te-am convins!

Citește și: Cât de curat este aerul din casa ta?

Surse: Accu Weather, Ameri Sleep

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân