4 motive pentru care spălarea hainelor în apă rece este benefică

Spălarea hainelor în apă rece vine cu o mulțime de beneficii. Descoperă care sunt acestea!
  • Publicat:
4 motive pentru care spălarea hainelor în apă rece este benefică
4 motive pentru care spălarea hainelor în apă rece este benefică Sursa foto: Shutterstock

Unora chiar le place să spele hainele și să le împăturească, în timp ce alții consideră această sarcină din gospodărie o treabă obositoare care trebuie amânată cât mai mult posibil. În orice caz, când vine momentul spălării rufelor, ai câteva alegeri de făcut în timp ce încarci mașina de spălat cu haine. Iar printre acestea se numără și alegerea temperaturii apei.

Apa fierbinte este utilă pentru anumite pete și pentru distrugerea microbilor, dar dacă alegi să speli toate hainele în apă fierbinte, acestea se pot deteriora considerabil. Iată patru motive convingătoare pentru care ar trebui să îți speli hainele în apă rece.

  1. Hainele tale vor rezista mai mult

Dacă alegi să folosești apa rece, hainele tale îți vor mulțumi pentru asta. Ciclurile de spălare cu apă rece sunt mai blânde cu țesăturile decât spălarea cu apă caldă, ceea ce înseamnă că țesăturile delicate nu vor fi afectate, iar culorile nu se vor estompa la fel de repede în timp. Ca urmare, persoanele care optează pentru spălarea cu apă rece pot descoperi că hainele lor durează mai mult decât în cazul în care acestea ar fi spălate cu apă fierbinte sau chiar caldă.

În plus, apa caldă tinde să dilate fibrele din haine, iar când se usucă, acestea se micșorează. Există o probabilitate mult mai mică să se întâmple acest lucru cu hainele tale dacă le speli în apă rece.

  1. Nu vei fi nevoit să mai calci hainele

Spălarea rufelor cu apă rece este o opțiune bună, deoarece reduce șifonarea. Ajută, de asemenea, la economisirea costurilor energetice și nu în ultimul rând, ajută la economisirea timpului și efortului.

  1. Este mult mai benefic mediului

În timp ce hainele tale vor arăta mai bine după o clătire la rece, vei primi și mulțumiri din partea naturii. Când alegi să-ți speli hainele cu apă rece, utilizezi mai puțină energie, iar acest lucru poate avea un impact cu adevărat benefic pentru planetă. Aproximativ 90% din energia folosită pentru spălarea rufelor este folosită la încălzirea apei.

  1. Îți micșorează costurile de întreținere ale casei

A ajuta mediul înconjurător este cu siguranță un plus. Cu toate acestea, mai puțină energie utilizată înseamnă o factură de energie mai mică, iar cu prețurile care cresc pe zi ce trece, nu există niciun motiv să nu acorzi o șansă apei reci.

Surse: bestlifeonline.com, panaprium.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân