Capri

Daca esti in cautarea paradisului de pe pamant, viziteaza insula Capri. Atat de mult iti va placea, incat vei fi tentata sa-ti suni avocatul sa-ti vanda toate bunurile si sa-ti transfere banii in contul deschis aici. Daca nu este posibil planul de mai sus
  • Publicat:
Capri
Capri

Capri este o mica insula muntoasa (10,4 km2) din Marea Tireniana, situata la intrarea in Golful Napoli. Are 3 localitati importante: Capri in Est, Marina Grande in Nord si Anacapri in Vest. 748 de trepte sapate in stanca despart Capri de Anacapri. De-a lungul timpului, imparati, artisti sau multimilionari au semnat in Cartea de Oaspeti a insulei.

Ce merita sa vezi?
Totul, evident! Insa, nu trebuie ratate, nici macar pentru cel mai dulce somn din lume, stancile cu forme impresionante I Faraglioni si Arco naturale, grota Matermania, Gradinile lui Augustus, Vila Jovis (celebrele ruine ale celor 12 vile romane), castelul medieval Castiglione din orasul Capri. Anacapri se lauda cu muntele Solaro, cel mai inalt punct al insulei (589 m), de unde poti surprinde panorama fantastica a localitatii si a golfului Napoli (dureaza 12 minute sa ajungi aici, daca iei telescaunul de la Piazza Vittoria). La fel cum toate drumurile duc la Roma, in insula Capri, totul se invarte in jurul Grotta Azzurra (Anacapri). Pentru a intra, trebuie sa inchiriezi o barca de canotaj.

Mama spa-urilor
Proprietarii spa-urilor spun ca este greu si sa-ti imaginezi centre spa mai frumoase decat cele din Capri, pentru ca de secole, aceasta insula este loc de relaxare. Practic, in definitia cuvantului Capri intra si wellness-ul fizic si mental. Pe langa tratamentele consacrate din spa-uri, se fac fizioterapie, talasoterapie, tratamente antalgice, inhalatii, aromaplastie (tratament piele), tratamente Alpha Body, masaj cu apa Vichy la patru maini, Shiatsu, terapii cervicale sau pentru spate, hammam (baie turceasca), masti cu argila si crom, masaje Watsu si holistic, programul de slabit „Nutritie rationala –  Raspuns metabolic”, sedinte la hidrofor – aparat inovator care trateaza celulita, hipotonia musculara, a sanilor si a fetei, sterge pete si localizeaza adipozitatea.

Soare, mare si shopping
Cine ajunge in Capri nu se lasa dus pana nu gusta faimosul lichior de lamaie Limoncello di Capri, pana nu intra in parfumeria „Carthusia”, unde se produc parfumurile in serie limitata cu acelasi nume (Capri, Via Federico Serene, 28), pana nu admira cel putin ceasurile si bijuteriile La Fiorente din smaralde, perle si corali sau fara o pereche de sandale Canfora, lucrate manual.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Nu le spune, nici in ruptul capului...
Nu le spune, nici in ruptul capului...
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”