Vine divortul, pleaca sanatatea

Despartirea afecteaza puternic partenerii, atat pe plan emotional cat si psihic si duce la aparitia problemelor cronice de sanatate.
  • Publicat:
Vine divortul, pleaca sanatatea
Vine divortul, pleaca sanatatea

Cercetatorii au ajuns la o noua concluzie in ceea ce priveste oamenii casatoriti: mariajul este sanatos, iar incheierea lui poate avea consecinte negative asupra sanatatii partenerilor.

Despartirea afecteaza puternic partenerii, atat pe plan emotional cat si psihic si duce la aparitia problemelor cronice de sanatate. Vestile sunt insa mai proaste pentru barbati decat pentru femei. Haideti sa aflam impreuna de ce!

Casatoria este sanatoasa

De-a lungul timpului, sociologii au studiat efectele mariajului asupra partenerilor, incercand sa-i identifice beneficiile. Intr-un final, au ajuns la aceeasi concluzie: casatoria imbunatateste starea de bine si sanatatea, in special cand vine vorba de barbati. Cei casatoriti au o viata mai lunga si mai sanatoasa decat burlacii.

In schimb, barbatii divortati sau cei a caror sotie a decedat prezinta un risc cu 20% mai mare sa se imbolnaveasca cronic decat cei care au ramas casatoriti. Totodata, acestia au avut cu 23% mai multe sanse de a intampina dificultati de socializare.

Oamenii care s-au recasatorit au avut mai putine probleme de sanatate decat cei care au ramas singuri, dar totodata, mai multe decat cei care nu au trecut printr-un divort.

Stresul de dupa despartire, o piedica

Stresul ar putea fi considerat drept factorul declansator al problemelor de sanatate. Mai ales in conditiile unei despartiri violente, acesta are un impact mai puternic asupra sanatatii organismului.

Din cauza lui, partenerii intampina dificultati in a depasi suferinta si de a se obisnui cu noua situatie si, mai ales, reusesc mai greu sa isi caute pe altcineva.

Sistemul imunitar, scazut

Studiile au scos la iveala si ca partenerii recent divortati au un sistem imunitar mai slab decat cei casatoriti. Acest fapt ii face automat mai vulnerabili in fata afectiunilor, mai ales pe cei care au fost parasiti si nu pe cei care au parasit.

Citeste si Cu dragoste, despre divort

Urmărește CSID.ro pe Google News
Femeile, campioane la... migrene!
Femeile, campioane la... migrene!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”