Neveste disperate. Si bolnave

Femeile nefericite in casatorie prezinta riscuri mai mari de a suferi de hipertensiune arteriala.
  • Publicat:
Neveste disperate. Si bolnave
Neveste disperate. Si bolnave

Femeile nefericite in casatorie prezinta riscuri mai mari de a suferi de hipertensiune arteriala, precum si de maladii cardiace, comparativ cu sotiile fericite, au constatat medicii americani. Asta dupa ce au chestionat sute de cupluri.

Fiecare dintre acestea a trebuit sa raspunda unor intrebari legate de relatia de cuplu, starea de spirit si a efectuat teste de laborator.

Oamenii de stiinta au descoperit ca femeile nefericite in mariajul lor prezinta riscuri mai mari de depresie si sindrom metabolic, ce grupeaza o serie de afectiuni precum obezitate, hipertensiune arteriala, un nivel crescut de colesterol si de zahar in sange, care contribuie la aparitia maladiilor cardiace.

Iar o casatorie nefericita echivaleaza, in multe cazuri, cu o viata sedentara, crescand astfel riscurile de aparitie a sindromului metabolic.

Rezultatele indica faptul ca administrarea de multivitamine nu are beneficii notabile, dar nici efecte nefaste in ceea ce priveste riscul de a dezvolta cancer sau maladii cardiovasculare in cazul femeilor aflate la menopauza”, au precizat autorii. Industria suplimentelor alimentare aduce anual venituri de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Fumatul pasiv afecteaza memoria

Fumatul pasiv creste riscul de degradare a functiilor cognitive, cum ar fi memoria, arata rezultatele unui studiu realizat de cercetatorii britanici si americani. Ei au masurat nivelul de cotinina din esantioanele de saliva prelevate de la 5.000 de adulti nefumatori, cu varsta peste 50 de ani.

Cotinina este un produs secundar al nicotinei care poate fi utilizat drept indicator al expunerii la fumul de tigara, pentru ca ramane in sange mai mult de 24 de ore. De asemenea, parti­cipantii au fost supusi unor teste. S-a observat ca riscul de degradare a ca­pa­citatii cognitive creste direct proportional cu nivelul de cotinina din organism.

Citeste si Cum sa ocolesti divortul?
                 Neveste, consoarte, sotii…

Foto: GULIVER

Urmărește CSID.ro pe Google News
CSID: Alergie la argint
CSID: Alergie la argint
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”