Unele forme de cancer mamar dispar cu timpul

O parte din formele de cancer evidentiate prin mamografii in repetate randuri au disparut dupa cativa ani.
  • Publicat:
Unele forme de cancer mamar dispar cu timpul
Unele forme de cancer mamar dispar cu timpul

Unele forme invazive de cancer mamar ar putea ceda in mod spontan cu trecerea anilor, se arata in ultimele studii efectuate pe aceasta tema de cercetatorii de la Universitatea California, Los Angeles.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie a fost nevoie de analiza minutioasa a mamografiilor unui numar de 119.472 de femei, cu varste cuprinse intre 50 si 64 de ani efectuate intre anii 1996 si 2001. La vremea respectiva, aceasta actiune a facut parte dintr-un program de screening al cancerului de san, demarat de statul norvegian.

Cercetatorii americani au observat astfel ca unele forme de cancer evidentiate prin mamografii in repetate randuri la inceputul programului de screening, nu au mai putut fi detectate la finele celor sase ani. In momentul de fata, oamenii de stiinta nu sunt foarte convinsi de ipoteza “atenuarii spontane”, insa iau in considerare o reevaluare a principiilor de abordare in boala maligna mamara.

Intr-un editorial recent, doctorul Franz Porzsolt, de la Universitatea Ulm din Germania, isi exprima insa rezervele cu privire la aceasta descoperire, precizand ca este nevoie de foarte mult studiu pentru a certifica informatia.

Citeste si Vaccin impotriva cancerului de san, in faza experimentala
                  Dadaca la Bucuresti

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ranile de pe col nu se cauterizeaza!
Ranile de pe col nu se cauterizeaza!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân