Un zbor linistit cu avionul

Sarbatorile de Pasti se apropie cu repeziciune si, prevazatoare cum esti, cu siguranta nu te vor prinde fara vreun plan de concediu gandit pana la ultimul detaliu. O vecina va trece regulat sa-ti ude florile, prietena ta s-a oferit sa-ti gazduiasca pisica
  • Publicat:
Un zbor linistit cu avionul
Un zbor linistit cu avionul

Grecia, Egipt, Franta, Finlanda, oriunde te-ai hotarat sa pleci, de departe cel mai avantajos transport este cel aerian. E adevarat ca cel terestru este mult mai ieftin si ar mai salva ceva din banii pentru distractiile de la destinatie, insa in mod cert nu ai vrea sa-ti petreci vacanta incercand sa te refaci dupa o aventura de cel putin 15 ore petrecute in sezut, intr-un spatiu restrans, alaturi de alte cateva zeci de necunoscuti. Cu avionul ajungi in cateva ore, in conditii optime: odihnita si cu machiajul integru! Trebuie sa ai insa grija la cateva detalii care ar putea sa-ti strice buna dispozitie:

* Prezinta-te la aeroport cu cel putin o ora si jumate inainte de decolare, vei evita astfel stresul cauzat de criza de timp, de cozile interminabile din fata ghiseelor de check-in. Ia totusi in considerare si posibilitatea ca zborul tau sa fie intarziat, caz in care rebuie sa te inarmezi cu multa rabdare.

* Daca aerul conditionat este unul dintre dusmanii tai de moarte, ia-ti toate masurile de precautie. Oricat de arzator ar fi soarele in ziua plecarii tale, in avion s-ar putea sa dardai e frig, asa ca asigura-te ca ai asupra ta si o haina mai groasa.

* Te incearca o senzatie de claustrofobie ori de cate ori te afli in spatii mici? Rezolva problema inainte sa pui piciorul in avion. Informeaza-te la ghiseul de check-in cu privire la pozitionarea ta in avion si, daca ai bilet la geam solicita-i operatorului sa ti-l schimbe cu unul la culoarul de trecere. Nu te baza pe intelegerea celorlalti pasageri pentru a face un schimb de locuri, s-ar putea sa dai peste niste ursuzi deloc binevoitori.

* Unele companii aeriene low-cost nu ofera mancare pasagerilor, iar altele nu au in meniu cele mai bune produse. Mananca ceva usor inainte de decolare, te vei asigura astfel ca nu vei suferi de foame pe timpul zborului.

* La decolare si la aterizare s-ar putea sa ti se infunde urechile din pricina manevrelor de presurizare efectuate de pilotul avionului. Momentul poate fi depasit usor, cu o guma de mestecat sau prin simularea unui cascat.

* Bea multa apa plata, in cabina avionului aerul este uscat iar corpul se deshidrateaza foarte usor. Nu consuma alcool in timpul zborului, scaderea nivelului de oxigen faciliteza patrunderea lui in sange mult mai rapid.

Articol exclusiv online.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”