Ai probleme cu colesterolul? Îi poţi regla nivelul printr-un stil de viaţă activ, dar şi o alimentaţie sănătoasă. Studii recente spun că o specie de crustacee – Krill-ul – te poate ajuta să reduci nivelul de colesterol.
Această substanță grasă naturală este produsă în organism de ficat și se mai poate găsi și în alimente de origine animală (carnea, produsele lactate și ouăle). Colesterolul are un rol vital în formarea celulelor și producerea vitaminei D, a hormonilor și a bilei pentru digestie. Însă, nivelul ridicat de colesterol poate crește riscul de atac de cord, de atac cerebral și poate genera ateroscleroza și alte boli cardiovasculare, de aceea este important să îl menții sub control la un nivel considerat sănătos.
Excesul de colesterol „rău” (sau LDL) poate forma placă între pereţii arterelor, ceea ce poate crea probleme inimii, ca urmare a îngreunării circulaţiei sângelui. De asemenea, el îngroaşă sângele şi creşte riscul formării cheagurilor de sânge. În cazul în care un cheag (tromb) blochează o arteră care alimentează creierul, acest lucru provoacă la rândul său un accident vascular cerebral.
Cercetătorii spun că un stil de viaţă activ şi o dietă adecvată te pot ajuta să îţi echilibrezi nivelul de colesterol. Dar şi suplimentele alimentare de calitate cu beneficii reale dovedite de studii clinice îţi pot fi de ajutor în lupta împotriva colesterolului.
Korill este obţinut din ulei pur de Krill (cunoscut stiinţific şi ca Euphasia superba) – o specie de crustacee ce se găseşte în cel mai curat ocean al planetei – Oceanul Antarctic. Uleiul de krill este de 40 de ori mai eficient decât uleiurile clasice de peşte, datorită proprietăţilor sale unice de solubilitate şi absorbţie completă. Uleiul de krill conţine noua generaţie de Omega roşu, solubil, ce ajută la menţinerea unei tensiuni arteriale normale.
O serie de studii clinice au demonstrat faptul că fosfolipidele Omega-3 ce se găsesc în uleiul de krill sunt transportate direct către ţesuturi, comparativ cu Omega 3 sub formă de trigliceride care se stochează mai întâi în depozitele de grăsime, sub formă de energie!
Mai mult, Korill este bogat în astaxantin, un pigment natural roşu – cel mai puternic antioxidant marin cunoscut.
Uleiul de krill nu necesită adaos de conservanţi şi antioxidanţi, spre deosebire de produsele pe baza de ulei de peşte care conţin şi o serie de E-uri precum BHA, BHT, derivaţi de sinteză ai vit. E sau parabeni. Este foarte uşor de administrat, fără a provoca reflux gastric neplacut. Capsulele de Korill sunt mici şi uşor de înghiţit.
În afara reglării nivelului de colesterol, uleiul de krill influenţează benefic şi:
• Sănătatea sistemului cardiovascular
• Reglarea nivelului colesterolului şi menţinerea unui raport optim între HDL şi LDL
• Reducerea vâscozităţii sângelui şi menţinerea unei tensiuni arteriale normale, ajutând la funcţionarea optimă a sistemului cardiovascular
• Îmbunătaţirea funcţiei hepatice, prin conţinutul de colină (ce provine din fosfolipide)
• Abilităţile mentale (funcţia cognitivă, învăţarea, atenţia)
• Menţinerea unei vederi optime, prin conţinutul de DHA
Află aici mai multe despre Korill.