Învaţă să ceri o a doua opinie medicală!

Ţi s-a pus un diagnostic şi vrei să ceri şi a doua opinie medicală?
  • Publicat:
Învaţă să ceri o a doua opinie medicală!

Ţi s-a pus un diagnostic şi vrei să ceri şi a doua opinie medicală?

Nu te gândi că îi lezezi orgoliul medicului tău dacă faci aşa ceva.

Sănătatea ta este cea mai importantă.

Iar acum nu trebuie să alergi după programări pe la alte clinici. Poţi obţine o a doua opinie intrând pe o platformă specializată.

De ce o a doua opinie?

Avem următorul scenariu: ai făcut nişte teste imagistice (radiografii, RMN sau CT) şi ţi s-a oferit o interpretare şi un diagnostic. Nu eşti pe deplin lămurită sau, poate, vrei să afli şi părerea unui alt medic. Nu te gândi că îţi ofensezi medicul. Medicii înşişi se consultă între ei sau cer părerea unui coleg cu mai multă experienţă, ori în cadrul unei conferinţe de profil.

Prin urmare, o a doua opinie medicală este o soluţie bună şi eficientă pentru tine. Şi, de ce nu, poate fi o confirmare a medicului tău! O a doua opinie poate confirma şi valida diagnostice anterioare, poate prezenta chiar diferite opţiuni pentru investigaţii ulterioare şi/sau tratament. Cel mai important, te ajută să deţii controlul asupra sănătaţii tale. Şi să iei cea mai bună decizie în cunoştinţă de cauză, atunci când vine vorba de tratamentul ce ar trebui urmat.

O platformă specializată

Pe www.diagnostic2.com, în patru paşi simpli, poţi obţine o a doua opinie medicală foarte simplu, din faţa computerului. Simona Iacob a apelat la această platformă şi este deplin mulţumită:”Precizez şi pe această cale, sprijinul pe care l-am primit şi empatia medicilor în căutarea răspunsurilor pentru însănătoşirea mea. A doua opinie medicală solicitată într-o situaţie presantă m-a ajutat să ştiu exact ce am de făcut.”

Nu e nevoie să îţi faci altă programare sau alte teste imagistice. Ai de urmat patru paşi şi obţii, în câteva zile, o a doua opinie de la un medic specializat pe problema ta.

Pasul 1 Introducerea datelor personale

Mai întâi de toate, ar trebui să completezi un formular cu datele personale (importante pentru evaluarea medicală), date de contact (importante pentru primirea raportului medical scris), dar şi date medicale (importante pentru stabilirea unui diagnostic valid şi complet).

Pasul 2 Alege medicul

Platforma îşi pune la dispoziţie mai mulţi medici din care îl poţi alege pe cel care vrei să îţi ofere o a doua interpretare a testelor imagistice pe care le ai deja. În dreptul fiecărui medic este afişat numele, funcţia, specializarea, instituţia în care îşi desfăşoară activitatea, CV-ul. De asemenea, este afişat costul exprimat în euro pentru un raport medical scris, trimis către pacient şi timpul de răspuns.

Pasul 3 încarcă imagini

Creează-ţi o arhivă ZIP în care să pui toate imaginile, documentele medicale pe care le ai în orice format (Word, PDF, PPT, Excell, JPG) pe care o poţi încărca foarte uşor pe platformă.

Pasul 4 Plata

După ce ţi-ai ales medicul, ai aflat în câte zile vei primi interpretarea documentelor medicale şi ai încărcat documentele medicale, ai 3 modalităţi să plăteşti: plata cu cardul, cu Paypal sau prin transfer bancar. Iar la final, după câteva zile, îţi vei primi cea de-a doua opinie medicală şi, în cunoştinţă de cauză, vei şti ce este cel mai bine pentru tine. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Statul pe scaun ne scurtează viaţa?
Statul pe scaun ne scurtează viaţa?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”