Implantul de păr la bărbaţi: cum se face şi în cât timp se văd rezultatele?

Podoaba capilară este un atu ce întregeşte frumuseţea fie ea feminină, fie masculină. Aceasta ar putea fi explicaţia care face ca implantul de păr să fie cea mai frecventă intervenţie estetică la care apelează bărbaţii.
  • Publicat:
Implantul de păr la bărbaţi: cum se face şi în cât timp se văd rezultatele?

Podoaba capilară este un atu ce întregeşte frumuseţea fie ea feminină, fie masculină. Aceasta ar putea fi explicaţia care face ca implantul de păr să fie cea mai frecventă intervenţie estetică la care apelează bărbaţii. 

De câţiva ani, şi interesul românilor este în continuă creştere pentru această procedură datorită confortului de a putea realiza intervenţia în România la un preţ accesibil.

Medicul dermatolog Panaiotis Voiatzis ne explică ce presupune o astfel de intervenţie!

Cauzele căderii părului la bărbaţi

Căderea excesivă a părului este o problemă a acestui secol. De la vârste fragede un procent îngrijorător din populaţie, preponderent masculină, este afectată de alopecie

Cercetările arată că alopecia este declanşată de cauze genetice, în cele mai multe din cazuri. Însă şi stresul, alimentaţia necorespunzătoare sau tulburările hormonale pot duce la căderea părului. Netratată la timp se ajunge la singura soluţie, implantul de păr.

Cum se face implantul de păr

„Implantul de păr se realizează prin extragerea manuală a foliculilor de păr, unul câte unul, din zona donatoare folosind implanterul, un instrument chirurgical de unică folosinţă, cu diametrul mai mic de 1 milimetru. Apoi foliculii de păr sunt implantaţi direct în regiunea cu probleme, fiecare folicul este aşezat într-o anumită direcţie, unghi şi adâncime, cu ajutorul implanter-ului, o unealtă patentată, oferind rezultate 100% naturale şi pentru toată viaţa. Părul implantat continuă să crească pe toată durata vieţii persoanei respective“, ne-a spus medicul dermatolog  Panaiotis Voiatzis.

Metoda folosită se numeşte F.U.E (Extracţia de Unităţi Foliculare) şi este cea mai avansată la nivel mondial.

Faţă de metoda tradiţională Strip, aceasta presupune o recoltare şi implantare fir cu fir a unităţilor foliculare.

Intervenţia se realizează sub anestezie locală şi nu este necesară internarea în clinică.

Post-implant pacientul îşi poate relua activităţile zilnice şi este indicat folosirea unui şampon cât mai blând, de genul celor pentru copii.

Rezultatul final este unul definitiv şi se vede după 9-12 luni de la realizarea implantului.

Preţul pentru o zonă medie este de 2550 euro/4.250 fire de păr.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”