Impactul terapiei Alpha Sphere în recuperarea copiilor cu autism

Tulburare neuropsihiatrică frecventă, autismul a luat amploare în rândul copiilor, numai în anul 2012 existând posibilitatea ca 1 din 100 de copii să fie autist. Iar studiile arată că băieţii sunt mai predispuşi la această tulburare decât fetele, existând un raport de 4:1.
  • Publicat:
Impactul terapiei Alpha Sphere în recuperarea copiilor cu autism

Tulburare neuropsihiatrică frecventă, autismul a luat amploare în rândul copiilor, numai în anul 2012 existând posibilitatea ca 1 din 100 de copii să fie autist. Iar studiile arată că băieţii sunt mai predispuşi la această tulburare decât fetele, existând un raport de 4:1.

În cadrul terapiilor disponibile la ora actuală, specialiştii vorbesc despre impactul AlphaSphere în recuperarea copiilor cu autism. Alpha Sphere este un instrument de activare şi armonizare a tuturor simţurilor care oferă o experienţă multisenzoriala îmbinând sunetele, lumină, căldura şi mişcarea.

„Înţelegem provocarea ce o primeşte fiecare copil cu autism, aceea de a se exterioriza în timpul în care învaţă deprinderile omeneşti şi credem cu tărie că diagnosticul timpuriu, asta însemnând până la vârsta de 3 ani, este punctul cheie în recuperarea micuţului. Conform unui studiu efectuat recent, 50% dintre copiii autişti participanţi la test şi-au redobândit individualitatea în urma terapiilor de percepţie, fizioterapie şi de asemenea logopedie.

Alpha Sphere reprezintă una din abordările integrate în protocolul nostru complet care include scanarea pe principiul homeopatiei cu Matrix Drops Computer în planurile fizic, emoţional, mintal, sufletesc, relaţional, ce poate semnala prezenţa metalelor grele în organism, deficienţele de vitamine şi minerale, efectele vaccinării, dezechilibrele în planul psiho-emotional, raportul indicând remediile homeopate personalizate, picăturile Matrix Drops. 

Se recomandă de asemenea şi o nutriţie celulară cu biodisponibilitate optimizată precum plasmă Quinton precum şi o detoxifiere prin chelatare şi remineralizare pe bază de acid humic şi fulvic.

Nu în utimul rând se impune şi depistarea intolerantelor alimentare cu ajutorul testului imunologic Imupro300, testul fiind absolut necesar pentru o reuşită în tratamentul pentru copiii cu autism, deoarece alimentaţia necontrolată este cauza numărul unu în menţinerea perturbărilor creierului la copiii cu autism’’, declară dr. Cristina Popescu, medic geriatru în cadrul Centrului de Recuperare şi Medicină Integrativă Global Wellness System.

Cum acţionează Alpha Sphere în cazul autismului?

Alpha Sphere, ca şi tehnologie, creează un mediu protejat astfel încât specialiştii centrului de medicină integrativă o recomanda cu tărie în terapia traumelor, a depresiilor şi a tulburărilor psiho-emotionale, ADHD inclusiv în cazul afecţiunii în discuţie, autismul.

La copiii cu autism aceasta terapie are impact de activare a creativităţii, de reducere a tensiunii acumulate în lipsa puterii de exprimare, precum şi la nivel cerebral stimulând gândirea. Există 4 programe de terapie, două dintre ele fiind pentru relaxare profundă, altele două fiind create special pentru revitalizare şi reechilibrare.

Efectele AlphaSphere sunt de relaxare şi biostimulare în acelaşi timp, multe dintre acestea, de ordin mental şi fizic fiind documentate de studiile ştiinţifice.

Cum se manifestă un copil cu autism?

În primul rând, copilul cu autism poate să pară la început un copil timid. Însă există o serie de caracteristici care definesc instalarea acestei afecţiuni: nu răspunde la nume, pare că nu înţelege ceea ce i se cere, nu i se poate capta atenţia, nu interacţionează cu copiii, se joacă mereu în acelaşi fel, obiectele uzuale sunt folosite în scopuri rudimentare, evidenţierea nevoii de a avea control senzorial asupra corpurilor cu care intră în contact – le atinge, le miroase, le pipăie, prezintă probleme de somn, nu foloseşte cuvinte în comunicare, merge pe vârfuri sau are mişcări specifice ale mâinilor şi picioarelor repetate obsesiv, repetă sunete, poate refuza să guste anumite alimente.

Cercetătorii aduc în lumina faptul că recuperarea întârzierilor de dezvoltare la copiii cu autism de până la 3 ani are o rată mare de succes cu astfel de terapii pentru ca micuţii să redobândească un comportament social adecvat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân