Dispozitivele electrice ne afectează sănătatea? DA!

Mai există şi un alt tip de poluare, care afectează un număr foarte mare de locuinţe şi este dăunătoare energiei tale. Este vorba de câmpul electromagnetic artificial – CEM, generat de dispozitivele electrice.
  • Publicat:
Dispozitivele electrice ne afectează sănătatea? DA!

Mai există şi un alt tip de poluare, care afectează un număr foarte mare de locuinţe şi este dăunătoare energiei tale. Este vorba de câmpul electromagnetic artificial – CEM, generat de dispozitivele electrice.

Dispozitivele electrice variază de la liniile de curent electric şi cablurile aeriene până la echipamentele casnice şi de birou obişnuite, cum ar fi televizoare, computere şi chiar telefoane mobile, cuptoare cu microunde şi radiouri. Suntem asalaţi de CEM. Toate aceste dispozitive provoacă un stres imens câmpurilor noastre energetice. Cercetările arată că organismele umane iradiază vibraţii electromagnetice la o frecvenţă de până la 300 MHz. Suntem mereu înconjuraţi de aparate care iradiază într-un spectru foarte larg de frecvenţe. Acest lucru produce un stres electromagnetic foarte puternic, care ne influenţează energia şi sănătatea într-un mod extrem de negativ, susţine dr. Alla Svirinskaya în „Secretele energiei. Un plan imbatabil pentru o sănătate înfloritoare”.

Mai presus de toate, locul unde dormi trebuie să fie cât mai puţin afectat de CEM. Somnul este perioada în care celulele noastre şi aura se repară, iar căldura şi radiaţiile pot afecta enorm acest proces vital. Ideal ar fi să ţii cont de următoarele reguli:

• Nu dormi niciodată lângă o unitate de aer condiţionat, lângă frigider sau aproape de un sistem electric de încălzire a apei (chiar dacă este de partea cealaltă a peretelui)!

• Dacă trebuie să foloseşti o pătură electrică, scoate-o din priză înainte de a merge la culcare.

• Mută patul departe de radiatoare! Metalul tinde să concentreze efectele câmpului magnetic.

• Evită ceasurile, radiourile cu ceas şi aparatele electrice de făcut ceai lângă pat. Sunt puse adesea pe noptieră, lângă cap, iar ele emit câmpuri electromagnetice foarte puternice. Capul este foarte sensibil la stresul electromagnetic, deoarece are cei mai specializaţi receptori pentru CEM din organism – retina şi glanda pineală. Foloseşte un ceas cu arc sau un radio pe baterii.

• Rezistă tentaţiei de a ţine un televizor sau un calculator în dormitor. Dormitoarele ar trebui să fie pentru dormit! Dacă trebuie neapărat să ai asemenea aparate aici, asigură-te că le scoţi din priză înainte de a te culca.

Măsuri de precauţie faţă de CEM la locul de muncă

În măsura în care poţi, încearcă să stai la distanţă de echipamente, cum ar fi copiatoare, fax şi aşa mai departe. Dacă lucrezi la computer, asigură-te că ai un ecran protector.

De asemenea, poţi cumpăra un cuarţ transparent (din magazinele de specialitate), care se pot dovedi destul de eficiente în protejarea energiei tale faţă de emisiile nocive. O dată pe săptămână, scufubdă cristalul în apă sărată timp de 24 de ore şi apoi clăteşte-l sub jetul de apă de la robinet.

Şi anumite plante sunt bune pentru diminuarea unora dintre efectele negative ale CEM: cactuşii, voalul miresei, limba-soacrei, idera-dracului, filodendroni.

Atenţie! Nu lăsa niciodată telefonul mobil lângă cap – foloseşte întotdeauna căşti!

Cum verifici câmpurile electromagnetice de acasă şi de la birou

Un lucru foarte uşor de realizat, cu ajutorul unui mic radio portabil. Acesta îţi permite să cercetezi spaţiul şi să te asiguri că nu lucrezi, nu dormi şi nu meditezi într-un loc poluat de câmpuri electromagnetice.

• Reglează radioul pe banda de frecvenţă AM, dar nu pe un post de radio. Vei auzi un uşor sunet static.

• Dă volumul mai tare.

• Apropie-te de un aparat electric, cum ar fi un robot, un televizor, o priză.

• Un zumzet crescut indică un CEM.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”