Ce trebuie să faceţi dacă aveţi torticolis?

Sunteţi tensionaţi, stresaţi, aţi stat în frig sau în curent? Atunci nu e exclus să faceţi torticolis. 
Uleiurile esenţiale, acupunctura sau homeopatia pot fi soluţii naturale care ameliorează durerea.
  • Publicat:
Ce trebuie să faceţi dacă aveţi torticolis?

 

Sunteţi tensionaţi, stresaţi, aţi stat în frig sau în curent? Atunci nu e exclus să faceţi torticolis. 
Uleiurile esenţiale, acupunctura sau homeopatia pot fi soluţii naturale care ameliorează durerea. 

Vă dor muşchii din zona cervicală? Dacă senzaţia de disconfort este asociată cu amorţeli la nivelul braţelor sau al degetelor, mergeţi la un neurolog sau la un specialist în recuperare medicală. 

“Atunci ne putem gândi la o discopatie de coloană cervicală sau ne putem gândi că am stat în curent sau am ridicat greutate într-o poziţie ciudată a coloanei vertebrale” spune dr. Georgiana Tache, medic primar recuperare medicală.

 
 
“Primul pas este o radiografie faţă şi profil a coloanei cervicale, după care trebuie mers cu radiografia la medicul specialist” spune dr. Georgiana Tache, medic primar recuperare medicală.
 
Dacă e vorba doar de o contractură musculară, sunt utile masajele cu geluri recomandate de medic, dar şi cu uleiuri volatile. Cu o singură condiţie.
 
“Putem merge mai departe cu un gel sau cu o cremă sau să facem un masaj de relaxare, dacă ştim că nu s-a produs o leziune” spune dr. Georgiana Tache, medic primar recuperare medicală.
 
Soluţiile naturale acţionează asupra vascularizaţiei muşchilor şi astfel se reduce senzaţia dureroasă. În acest caz şi acupunctura devine o soluţie. În cazul durerii cervicale, acele nu se pun local, ci pe anumite puncte energetice. 
 
“În punctele de sortare energetică, atunci când apar durerile, apare un blocaj. Punctele respective se încarcă mult mai mult cu energie sau unele puncte se descarcă de energie” declară dr. Cristina Balanescu, specialist în medicină tradiţională chineză.
 
Multe persoane se întreabă însă cum îşi da seama specialistul dacă o zonă energetică e blocată sau supraîncarcată energetic. Iată ce spun specialiştii!
 
“În momentul care se introduce acul, dacă este descărcat energetic, acul intră într-un anumit fel, nu ai cum să greşeşti. Când punctul este încărcat, acul intră greu, e aproape imposbil să îl introduci” afirmă dr. Cristina Balanescu, specialist în medicină tradiţională chineză.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”