Aveţi glicemia crescuta? Iată ce alimente trebuie să evitaţi

Alimentaţia zilnică este unul dintre cei mai importanţi factori în evoluţia către diabet a persoanelor care au glicemia crescută. Însă, câtă vreme respectă indicaţiile medicilor şi ştiu să selecteze corect ceea ce mănâncă zilnic, nu există riscuri mari.
18.09.2012
Aveţi glicemia crescuta? Iată ce alimente trebuie să evitaţi

Alimentaţia zilnică este unul dintre cei mai importanţi factori în evoluţia către diabet a persoanelor care au glicemia crescută. Însă, câtă vreme respectă indicaţiile medicilor şi ştiu să selecteze corect ceea ce mănâncă zilnic, nu există riscuri mari.

Aşadar, specialiştii recomandă acestor persoane să se ferească de alimentele care au indice glicemic mare, adică produse rafinate bogate în amidon, carbohidraţi, zahăr, miere bogată în fructoză sintetică, sirop de arţar, bomboane, prăjituri.

De asemenea, bolnavii trebuie să consume cu mare prudenţă şi sucurile naturale din fructe chiar dacă sunt neîndulcite, cât despre alimentele de tip fast-food, acestea trebuie scoase complet din alimentaţie întrucât conţin substanţe nocive şi zaharuri, chiar şi atunci când sunt sărate.
 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești