Rezolva dintr-un foc simptomele jenante!

Exista solutii rapide si usoare pentru a scapa de cateva probleme de sanatate.
  • Publicat:
Rezolva dintr-un foc simptomele jenante!
Rezolva dintr-un foc simptomele jenante!

Scapa de papiloame, gura uscata, vene sparte si flatulenta!

Pe masura ce inaintezi in varsta, corpul parca incepe sa nu te mai asculte si chiar sa te faca sa te simti stanjenita. De la flatulenta, la papiloame, aceste mici probleme nu iti ameninta sanatatea, dar pot fi niste provocari majore pentru increderea in sine si imaginea corpului si te pot face sa te simti mai in varsta decat esti. Din fericire, exista solutii rapide si usoare pentru ele!

Ai gura uscata tot timpul?

Expertii spun ca mai mult de jumatate din populatia cu varsta peste 65 de ani are xerostomie, adica gura foarte uscata. Este o veste proasta pentru ca saliva nu doar ca umezeste mancarea dar si incetineste dezvoltarea bacteriilor care au drept rezultat caderea dintilor si respiratia urat mirositoare.

Solutia?
Suge o bomboana fara zahar pentru a-ti stimula glandele salivare ! Daca obisnuiesti sa bei multa apa in timpul zilei (8 pahare sau chiar mai mult) si ai in continuare o gura uscata, ar cam fi cazul sa-i faci medicului tau o vizita. De vina pot fi si unele medicamente pe care le bei.

Se pare ca sunt peste 400 de medicamente printre care si cele pentru tensiune si depresie, care au ca reactie adversa uscaciunea gurii.


Vase de sange sparte

Acele vinisoare rosii sau albastre ce apar de obicei pe fata sau pe picioare, se intind uneori pe o suprafata destul de mare. Aproape 50% dintre femei au aceste mini versiuni ale varicelor. Cauzele pot fi statul in picioare, expunerea la soare sau mostenirea genetica.

Solutia?

Vasele de sange sparte pot fi indepartate foarte usor de un dermatolog, insa procedura poate fi scumpa, asa ca cel mai bine este sa le previi. Cum? Cand te odihnesti ridica-ti picioarele la aproximativ 45 de grade, plimba-te sau alearga regulat ca sa iti imbunatatesti circulatia si evita pantalonii si lenjeria foarte stramte.

Papiloamele
Ce este un papilom? O bucatica mica de carne ce atarna de piele… Aceste formatiuni, ce afecteaza 1 din 4 adulti, apar pe zonele expuse frecarii: in jurul pleoapelor, gatului, in zona axilei sau sub sani.

Solutia?
Utilizand o foarfeca speciala, dermatologul poate sa le indeparteze fara prea multa durere. Daca pielita cu care se tine este prea scurta pentru aceasta procedura, poti recurge la electrocauterizare, ce are ca avantaj un minimum de discomfort sau de sangerare.

Criocauterizarea sau cauterizarea prin inghetare este o alta solutie. Numai nu incerca sa te « tratatezi » singura, acasa!

Gazele sau flatulenta
In mod normal, digestia isi incetineste ritmul odata cu varsta, oferindu-le bacteriilor extra timp pentru a transforma mancarea consumata in hidrogen si metan. Chiar si gazul in sine poate sa nu se mai comporte atat de discret ca in tinerete, avand adesea o iesire rapida si zgomotoasa.

Solutia?
Mancarurile care favorizeaza formarea de gaze intestinale, precum fasolea, varza, broccoli, sunt foarte sanatoase, asa ca nu renunta la ele! In schimb, incearca sa consumi produse ce contin probiotice. Este dovedit ca oamenii care au consumat timp de 4 saptamani probiotice si-au imbunatatit digestia reducandu-se flatulenta si senzatia de balonare.

De asemenea, pentru a evita formarea de gaze in intestine, uita de bauturile carbogazoase, mananca cu inghitituri mici si dese si nu in ultimul rand, nu uita de sport: iti va pune sistemul digestiv la treaba.

Citeste si Simptome. Diete.Terapii anti-diabet
Health news

Urmărește CSID.ro pe Google News
Atentie, lumina e cancerigena!
Atentie, lumina e cancerigena!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”