Odihna intensivă – principalul tratament după o comoţie cerebrală

Odihna, relaxarea, deconectarea de activităţile zilnice rămân adevăraţi garanţi pentru un corp şi o minte sănătoasă, indiferent de boli, simptome, diagnostice. Este un dat de la natură şi o nevoie primară a corpului uman. Până şi religia a transmis firescul unei astfel de necesităţi - extrapolând am putea spune că odihna a fost ridicată la grad de lucru sfânt: “iar în ziua a şaptea S-a odihnit”.
  • Publicat:
Odihna intensivă – principalul tratament după o comoţie cerebrală

Odihna, relaxarea, deconectarea de activităţile zilnice rămân adevăraţi garanţi pentru un corp şi o minte sănătoasă, indiferent de boli, simptome, diagnostice. Este un dat de la natură şi o nevoie primară a corpului uman. Până şi religia a transmis firescul unei astfel de necesităţi – extrapolând am putea spune că odihna a fost ridicată la grad de lucru sfânt: “iar în ziua a şaptea S-a odihnit”.

De curând, cercetătorii americani au reconfirmat strânsa legătură dintre sănătate şi relaxare chiar şi în situaţii medicale grave. Persoanele care au suferit o comoţie cerebrală au neveoie – pentru îmbunătăţirea perfomanţei psihice şi fizice, de o săptămână de pauză de la aproape orice activitate mentală şi corporală inclusiv televizor, telefon, internet, vizite la prieteni.

Comoţia cerebrală este o afecţiune cu un impact major chiar şi după depăşirea ei. Sindromul post-comoţie se manifestă prin dureri de cap, diminuarea acuităţii vizuale, oboseală, dificultăţi de concentrare sau somn neliniştit.

Tocmai de aceea, odihna intensivă este principalul tratament de după o comoţie cerebrală, susţin oamenii de ştiinţă din New Jersey. Părere confirmată prin intermediul unui studiu la care au participat circa 50 de pacienţi care s-au odihnit complet timp de o săptămână, fără vreo minimă formă de socializare.

“În urma studiului, toate simptomele post-comoţie s-au îmbunătăţit semnificativ. Din punctul de vedere calitativ, te simţi mult mai bine”, a declarat Rosemarie Moser, director al “Centrului de Comoţie Cerebrală” din New Jersey.

Citeşte şi: Evitaţi extenuarea când faceţi sport, ODIHNA are rostul ei!

Gălăgia din saloane nu îi ajută DELOC pe bolnavi!

Dormi bine, eşti mai frumoasă!

Sursa: reuters
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”