Virusul Zika nu mai constituie o urgenţă globală, spun reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Agenţia pentru sănătate a ONU a confirmat că infecţia cu virusul Zika care poate cauza probleme neurologice şi rămâne o problemă gravă pe termen lung.
Virusul Zika nu mai constituie o urgenţă globală, spun reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Virusul Zika nu mai constituie o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global, întrucât activităţile de cercetare intensă din ultimele luni au asigurat o mai bună înţelegere a modului în care se manifestă acesta, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA, citat de Mediafax.ro.

Cu toate acestea, agenţia pentru sănătate a ONU a confirmat că boala, care poate cauza probleme neurologice, rămâne o problemă gravă pe termen lung.

În luna februarie, OMS anunţa că virusul Zika reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global, care necesită o reacţie rapidă. Experţii medicali erau preocupaţi că virusul Zika se transmite foarte rapid şi pe distanţe mari, consecinţele fiind devastatoare.

În acest context, OMS a stabilit atunci că virusul este urgenţă medicală mondială, încadrată în aceeaşi categorie cu Ebola.

De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, printre care se numără Brazilia, Bolivia, Paraguay, Mexic şi Venezuela.