Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Caută în:

Cele mai

(P) Medicina funcţională, sprijin eficient pentru pacienţii oncologici

Centrul Secom vine în întâmpinarea dorinţei oamenilor de a beneficia de tratamente naturale profesioniste, eficiente şi personalizate prin aplicarea principiilor medicinei funcţionale şi integrative.

Medicina funcţională şi integrativă se bazează pe analiza holistică a pacientului, pe identificarea şi tratarea cauzelor, nu doar a simptomelor bolilor, elaborează tratamente personalizate, integrate altor tratamente urmate de pacient şi stabilieşte o relaţie de parteneriat terapeutic între pacient şi medic.

 

Aplicabilitatea medicinei funcţionale şi integrative în cancer

Chiar dacă s-au înregistrat progrese majore în tratamentele medicale, cancerul continuă să fie o problemă gravă de sănătate în întreaga lume. Cancerul este o afecţiune complexă, transformarea unei celule normale într-o celulă canceroasă şi răspândirea în organism fiind cauzată de un număr mare de factori. Pentru a obţine rezultate benefice, tratamentele trebuie adaptate atât la natura complexă şi multifactorială a cancerului, cât şi la cazul concret al fiecărui bolnav.

Soluţii personalizate de tratament

Strategia „o măsură unică se potriveşte tuturor” nu este valabilă în nicio afecţiune, cu atât mai mult în cazul bolilor oncologice. În Centrul de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom® ne concentrăm pe înţelegerea individualităţii fiecărui pacient, pentru a-i oferi soluţii personalizate de tratament, şi nu reţete standard!
 

CITESTE PE EVZ.RO: Margherita nu mai are pic de rușine. Viorica o să...
CITESTE PE CAPITAL.RO: Orban îl dă de gol pe Iohannis! Ce a făcut președintele...

Tratăm un om cu o boală, nu boala unui om

Programele de tratament bazate pe fitoterapia ştiinţifică sunt complementare şi integrate sigur şi eficient celorlalte tratamente urmate de pacient. Susţinem o colaborare interdisciplinară între medicina convenţională şi medicina funcţională pentru evaluarea şi gestionarea bolilor cronice. Credem într-o abordare holistică a pacientului, în înţelegerea acestuia ca un întreg (nu doar ca un ansamblu de organe independente). De aceea, medicii Centrului aleg şi etapizează programele de tratament şi recomandările nutriţionale pe baza evaluării holistice a pacientului.

Evaluarea holistică a pacientului

Evaluarea pe care o facem în cadrul Centrului analizează:

- Afecţiunile cunoscute, investigaţiile de laborator şi imagistice, simptomele, tratamentele în desfăşurare, antecedentele familiale de boală, factorii genetici, emoţionali, mentali, spirituali, sociali şi de mediu, atitudinea faţă de boală, regimul alimentar, expunerea la toxine, traumele fizice, mentale şi emoţionale care pot afecta sănătatea pacientului.

-  Dezechilibrele funcţionale şi modificările structurale ale sistemului digestiv, hormonal, imunitar, genito-urinar, respirator, cardiovascular, nervos, osteo-articular care au precedat sau pot duce la apariţia bolilor.
- Identificarea, prin diverse teste, a modificărilor funcţionale care au precedat sau pot duce la apariţia bolilor la nivel digestiv, endocrin, genito-urinar, imunitar, respirator, cardiovascular, nervos, osteo-articular, limfatic.

Medicii Centrului Secom® aleg, dozează şi etapizează administrarea produselor naturale pe baza celor mai noi descoperiri în domeniul fitoterapiei, a indicaţiilor literaturii de specialitate, a rigorilor ştiinţei medicale şi a cazului concret al pacientului.

Programele de tratament complementare

Aceste programe elaborate în cadrul Centrului Secom® vizează:

- Reducerea mecanismelor folosite de celulele canceroase/neoplazice pentru proliferare, progresie şi rezistenţa la tratament. Pentru realizarea acestor obiective recomandăm produse care oferă suport în reducerea inflamaţiilor, a neoangiogenezei, disfuncţiei mitocondriale, dezechilibrelor hormonale, stresului oxidativ, eliminarea/detoxifierea de compuşi/lor toxici, pentru inducerea apoptozei, reglarea metabolismului glucidic, echilibrarea florei intestinale, îmbunătăţirea acţiunii sistemul imunitar etc.

- Susţinerea diviziunii celulare normale

- Îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor prin reducerea efectelor secundare ale chimio şi radioterapiei, tratarea altor probleme de sănătate ale pacientului (diabet, HTA, hipercolesterolemie, afecţiuni osteo-articulare, cardio-vasculare, respiratorii, obezitate etc.), creşterea nivelului de energie, reducerea durerilor, stresului, anxietăţii, depresiei, insomniei induse de boală.

Nutriţia funcţională şi integrativă

Aceasta este o componentă a medicinei funcţionale şi are un rol major în reducerea cauzelor şi a manifestărilor bolilor prin alimentele introduse în dietă. Malnutriţia este o problemă frecventă la pacienţii cu cancer, cu consecinţe negative asupra calităţii vieţii, stării generale de sănătate, toleranţei şi răspunsului la tratament. De aceea, în cazul pacienţilor oncologici, evaluarea şi managementul nutriţional sunt esenţiale.

În Centrul Secom®, programele de nutriţie recomandate se bazează pe evaluarea holistică şi a alimentaţiei   pacienţilor, sunt personalizate şi sunt integrate tratamentelor alopate şi naturale urmate de aceştia, în scopul menţinerii şi refacerii statutului nutriţional, echilibrării compoziţiei corporale.

Monitorizare constantă

După încheierea tratamentelor alopate, unii bolnavii se simt lipsiţi de sprijin şi se întreabă îngrijoraţi ce pot face pentru a reduce riscul reapariţiei cancerului şi cum pot maximiza o supravieţuire sănătoasă.

Programele de monitorizare stabilite de medicii Centrului Secom permit adaptarea tratamentelor naturale şi a recomandărilor nutriţionale la evoluţia pacienţilor şi după încheierea tratamentelor convenţionale.

Sunt vizate reducerea unor manifestări cum ar fi oboseala, problemele de memorie, durerile, neuropatia, anxietatea, depresia, insomnia, limfedemul, deficienţele nutriţionale, cu care unii pacienţi se confruntă după încheierea tratamentelor alopate.

Medicina funcţională, eficientă în afecţiuni diverse

Poate beneficia de serviciile Centrului Secom® orice persoană care suferă de boli acute sau cronice, cum ar fi artrite, alergii, astm, acnee, psoriazis, boli autoimune, afecţiuni cardiovasculare, colon iritabil, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, dislipidemii, sindrom metabolic, diabet, tulburări de menopauză, migrene, insomnii, ADHD, oboseală cronică, boala Alzheimer, demenţă, depresie, anxietate, scleroză multiplă, boala Parkinson, osteoporoză.

În cazul afecţiunilor oncologice, beneficiile tratamentelor recomandate la Centrul de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom® sunt confirmate de pacienţi, declaraţiile acestora fiind disponibile pe pagina Centrului https://www.secom.ro/testimoniale.

Cancerul nu este sfârşitul drumului! Respectând toate recomandările medicale, asociate cu tratamente fitoterapeutice, programe de nutriţie ştiinţifică şi un stil de viaţă sănătos, cancerul poate avea o evoluţie favorabilă!

Avantajele Centrului de Medicină Funcţională şi Integrativă Secom:

  • Peste 17 ani de experienţă în fitoterapia ştiintifică
  • Peste 18.000 de pacienţi au avut evoluţii favorabile sub tratamentele recomandate – mai mult de jumătate dintre aceştia sunt pacienţi cu afecţiuni oncologice
  • Echipă medicală cu experienţă în domeniul medicinei funcţionale şi integrative
  • Servicii medicale de calitate: fitoterapie ştiintifică, nutriţie funcţională şi integrativă, ecografie – practicate cu dedicare, respect şi empatie
  • Peste 300 de tipuri de suplimente alimentare naturale de calitate superioară din portofoliul Secom®, care permit elaborarea programelor de tratamente naturale pentru o gamă largă de afecţiuni
  • Suport informaţional şi educaţional necesar pacientului pentru a-şi întelege problemele de sănătate şi beneficiile programelor de tratament recomandate.

 

 

 Citește și:
GANDUL.RO: Revine starea de urgență în România? ANUNȚUL...
EVZ.RO: Margherita nu mai are pic de rușine. Viorica o să...
CAPITAL.RO: Orban îl dă de gol pe Iohannis! Ce a făcut președintele...
IMPACT.RO: Lidia Buble și Răzvan Simion, întâlnire surpriză!...
EVENIMENTULISTORIC.RO: Un turc descrie la 1660 prostituatele de pe meleagurile...
Exclusiv Online - 18.11.2019
Primul semn al cancerului care afectează cele mai multe românce. Nu îl ignora! Doctorulzilei.ro Primul semn al cancerului care afectează cele mai multe românce. Nu...
Sigur nu știai asta! Cum alegi cele mai sănătoase roșii de la piață? Infoactual.ro Sigur nu știai asta! Cum alegi cele mai sănătoase roșii de la piață?
Uite cum să prepari legumele pentru câinele tău! Care sunt bune și cum să le pregătești Animalzoo.ro Uite cum să prepari legumele pentru câinele tău! Care sunt bune și...
Ștefania a fost criticată de fani, pentru că s-a făcut blondă. “Parcă ești…” Substantial.ro Ștefania a fost criticată de fani, pentru că s-a făcut blondă. “Parcă...
Revine starea de urgență în România? ANUNȚUL făcut în urmă cu puțin timp! Gandul.ro Revine starea de urgență în România? ANUNȚUL făcut în urmă cu...
Cel mai toxic condiment! Toți îl folosim în mâncăruri. Specialiștii avertizează VoxBiz.ro Cel mai toxic condiment! Toți îl folosim în mâncăruri. Specialiștii...
Rac Rac 22 iunie - 22 iulie

Sunteţi implicat trup şi suflet în problemele cu care vă confruntaţi la serviciu, dar eficienţa dumneavoastră în chestiunile practice este uşor diminuată. Luna iulie anunţă unele dispute în...citește mai departe

×

Gandul.ro
Revine starea de urgență în România? ANUNȚUL făcut în urmă cu puțin timp! Revine starea de urgență în România?...
Au făcut anunțul! Se închid și plajele!
Răsturnare de situaţie! Anunţul făcut...
Go4it.ro
Credea că poliţista l-a oprit pentru viteză, dar femeia avea o problemă personală! Momentul incredibil, filmat Credea că poliţista l-a oprit pentru viteză,...
Bill Gates este călător în timp? Iată...
Şi-a dus mireasa la hotel în noaptea nunții....
ProMotor.ro
Un indicator rutier MISTERIOS, necunoscut de 99% dintre șoferi. Ce înseamnă, de fapt? Un indicator rutier MISTERIOS, necunoscut...
Nici nu au curajul să se apropie de mașină!...
A mințit că are prieten ca să scape de...
Descopera.ro
Chipul ȘOCANT al unui om din Epoca de Piatră! Veriga LIPSĂ a fost descoperită. DOVEZILE sunt cât se poate de CLARE Chipul ȘOCANT al unui om din Epoca de Piatră!...
BESTIA din Siberia sau VÂRCOLACUL, cel...
Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară....

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .