Medici şi asistenţi medicali, răpuşi de coronavirus, din lipsă de echipamente

Mai mulţi medici şi asistenţi medicali au pierdut lupta cu coronaviruslui, în special din cauza echipamentelor nepotrivite.
  • Publicat:
Medici şi asistenţi medicali, răpuşi de coronavirus, din lipsă de echipamente
FOTO: shutterstock / Medici şi asistenţi medicali, răpuşi de coronavirus, din lipsă de echipamente

Un asistent medical al Serviciului Naţional de Sănătate care s-a stins din viaţă după ce a intrat în contact cu coronavirus ar fi trăit şi în prezent dacă i s-ar fi oferit echipamentul de protecţie potrivit, spune familia bărbatului.

Thomas Harvey, un asistent medical din cadrul Fundaţiei Serviciului Naţional de Sănătate din Londra, nu a mai putut mânca timp câteva zile şi s-a confruntat cu dificultatea de a respira după ce a intrat în contact cu virusul COVID-19, spun doi dintre copiii bărbatului pentru Sky News.

Bărbatul, tată a şapte copii, a intrat în contact cu coronavirusul după ce a tratat un pacient diagnosticat cu COVID-19. Fiica asistentului Thomas Harvey, Tamira, şi fiul Thomas Jr. susţin că acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că nu i s-a oferit echipamentul de protecţie corespunzător.

”Nu a fost niciodată testat şi nici noi”, spune Tamira. ”Guvernul ştia severitatea virusului înainte de toţi. Ar fi putut preveni răspândirea în multe moduri”, a continuat fiica bărbatului.

Thomas Harvey s-a stins din viaţă la 57 de ani, după ce s-a prăbuşit în baia locuinţei sale din estul Londrei. Fiul bărbatului, Thomas Jr, spune că ”nu a mai mâncat de opt zile” şi ”în ultimele câteva zile nici nu mai pute vorbi bine din cauză că nu putea respira. Comunica prin gesturi”. Acum, familia bărbatului se teme pentru soţia acestuia care şi ea lucrează în cadrul medical şi suferă de astm.

”Din păcate, după ce a tratat un pacient infectat cu COVID-19, a contactat virusul şi s-a stins din viaţă după o luptă de aproape două săptămâni. A lăsat în urma lui o soţie de 22 de ani, şapte copii şi trei nepoţi”, au spus rudele bărbatului potrivit Sky News.

De asemenea, un alt medic din NSH, Alfa Saadu, a decedat în urmă cu două săptămâni, după ce a intrat în contact cu coronavirusul. Fostul ministru al sănătăţii menţionează că ”ei sunt adevăraţii eroi. Puteau sta acasă şi să se protejeze, dar au ales să salveze alte vieţi”.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”