Încălzirea globală trezeşte boli dispărute

Încălzirea globală a făcut ca boli dispărute de peste 30 - 40 de ani să revină în Europa, iar boli întâlnite numai la tropice să apară şi în bazinul mediteranean, a spus Victor Olsavszky, reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)
  • Publicat:
Încălzirea globală trezeşte boli dispărute

Încălzirea globală a făcut ca boli dispărute de peste 30 – 40 de ani să revină în Europa, iar boli întâlnite numai la tropice să apară şi în bazinul mediteranean, a spus Victor Olsavszky, reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„În regiunea europeană avem trei categorii de vectori care transmit anumite boli, multe din import, odată datorate ţânţarilor: febra Dengue, Chikungunya, malaria şi febra West Nile.

Apoi sunt boli cauzate de prezenţa muştelor flebotome, celebrilor tăuni, leishmanioza din import, şi a căpuşelor – boala Lyme, encefalita de căpuşe, febra hemoragică. Impactul este unul important pentru că observăm o creştere a acestor cazuri în ultimii ani, iar aceasta apare ca urmare a încălzirii globale, schimbărilor climatice.

Cu alte cuvinte regăsim o serie de vectori cu care nu ne-am întâlnit în ultimii ani. În România au apărut ţânţari care nu existau. În Italia, Chikungunya a fost descoperită după ce dispăruse de mai bine de 30 – 40 de ani.

A reapărut această boală. Acesta a fost un prim semnal că aceşti vectori migrează datorită schimbărilor climatice, încălzirii globale”, a explicat reprezentantul OMS.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
„Milioane” de lucruri frumoase spune Nicola, în EXCLUSIVITATE, la Altceva cu Adrian Artene
„Milioane” de lucruri frumoase spune Nicola, în EXCLUSIVITATE, la Altceva cu Adrian Artene
Vrei să trăiești mai mult? Alege un medic femeie
Vrei să trăiești mai mult? Alege un medic femeie