“Dicţionarul de Limfom” destinat pacienţilor, disponibil acum şi online

Pacienţii cu limfom - o formă de cancer care afectează sistemul limfatic – pot afla mai multe informaţii despre această afecţiune din primul dicţionar destinat lor, acum şi în varianta online. De câte tipuri este limfomul non Hodgkin, ce presupune tratamentul de întreţinere ori imunoterapia – sunt doar câteva informaţii pe care pacienţii le pot descoperi accesând gratuit ghidul online fie de pe site-ul Asociaţiei Bolnavilor cu Limfoame www.asociatialimfom.ro, fie de pe portalul www.viataculimfom.ro.
  • Publicat:
  • Actualizat:
“Dicţionarul de Limfom” destinat pacienţilor, disponibil acum şi online

Pacienţii cu limfom – o formă de cancer care afectează sistemul limfatic – pot afla mai multe informaţii despre această afecţiune din primul dicţionar destinat lor, acum şi în varianta online. De câte tipuri este limfomul non Hodgkin, ce presupune tratamentul de întreţinere ori imunoterapia – sunt doar câteva informaţii pe care pacienţii le pot descoperi accesând gratuit ghidul online fie de pe site-ul Asociaţiei Bolnavilor cu Limfoame www.asociatialimfom.ro, fie de pe portalul www.viataculimfom.ro.

Dictionarul de limfom va putea fi consultat pe cele doua site-uri până la sfârşitul lunii septembrie. Dicţionarul de Limfom este un demers al Asociaţiei Bolnavilor cu Limfoame lansat cu ocazia lunii de conştientizare a riscului acestei afecţiuni.

Dicţionarul de Limfom – realizat sub auspiciile dnei. Prof. Dr. Anca Lupu, Preşedintele Societăţii Române de Hematologie şi ale dr. Radu Niculescu, Preşedintele Asociaţiei Bolnavilor cu Limfoame – îşi propune să devină un mijloc important de informare în lupta cu această boală dificilă, pentru pacienţii cu limfom, rudele şi pentru prietenii lor. De asemenea, Dicţionarul de limfom este şi o sursă de informare pentru marele public, în încercarea de a detalia implicaţiile acestei forme de cancer, extrem de puţin cunoscută, dar foarte agresivă.

Limfomul Non – Hodgkin ucide în fiecare an mai mulţi oameni decât calamităţile naturale

Conform unui raport publicat în anul 2009, în perioada 1990-2008 şi-au pierdut viaţa datorită inundaţiilor, furtunilor, alunecărilor de teren, temperaturilor extreme şi incendiilor de pădure aproximativ 34.000 de persoane. Din păcate, limfomul non – Hodgkin, cea mai des întâlnită formă de limfom, a ucis numai în anul 2008, peste 100.000 de persoane.

Limfomul este o boală ce rămâne în continuare o mare încercare atât pentru medici, cât mai ales pentru pacienţi. Starea de oboseală cronică, infecţiile repetate, scăderea în greutate şi  inflamarea unuia sau mai multor ganglioni sunt simptome care trebuie luate în seamă, fiindcă pot ascunde prezenţa unui limfom.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”