De ce nu e bine să vă uscaţi hainele în interiorul casei

Dacă vă uscaţi hainele în interiorul casei riscaţi să vă îmbolnăviţi.
  • Publicat:
De ce nu e bine să vă uscaţi hainele în interiorul casei

Dacă vă uscaţi hainele în interiorul casei riscaţi să vă îmbolnăviţi.

Dacă locuiţi la oraş, uscarea hainelor în interiorul casei poate fi o practică frecventă. Cu toate astea, cercetătorii demonstrează că acest proces vă poate provoca probleme de sănătate pe termen lung. Cei de la Societatea de astm bronşic din Irlanda au emis un avertisment în care spun. „Mediile umede încurajează dezvoltarea mucegaiului, iar acesta poate elibera seminţe numite spori.

Sporii pot provoca reacţii alergice la unele, pentru că aceştia sunt invizibili cu ochiul liber. În mod normal, când oamenii respiră aceşti spori, sistemul lor imunitar ajută la eliminarea lor prin tuse sau strănut.

Dacă nu sunteţi sensibil la mucegai, este posibil să nu aveţi niciodată o reacţie. În schimb, oamenii care suferă de astm, şi sunt sensibili la sporii de mucegai, se pot confrunta cu o agravare a simptomelor’’, spune Pheena Kenny, unul dintre cercetători.

Pheena a explicat că Aspergillus fumigatus poate provoca infecţii pulmonare grave, dar nu numai persoanelor care suferă de astm bronşic, pentru că cei mai vulnerabili sunt copiii şi vârstnicii.

De asemenea, persoanele cu sisteme imunitare slabe şi cei care suferă de eczeme au fost sfătuite să atârne hainele umede afară.

Pheena a adăugat că lunile ianuarie, februarie, august şi septembrie sunt cele mai problematice pentru cei care suferă de astm. Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faci este să atârni rufele afară ori de câte ori este posibil sau într-un uscător de rufe într-un spaţiu bine ventilat, departe de dormitoare şi zone de locuit.

Mucegaiul se poate dezvolta în locuri reci şi umede, cum ar fi baia, bucătăria sau un subsol.

Foto: 123rf.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”