Cum sunt convinşi suedezii să renunţe la fumat (VIDEO)

Reprezentanţii unui lanţ farmaceutic din Suedia au născocit o campanie foarte inteligentă pentru a-i determina pe oameni să renunţe la fumat.
  • Publicat:
Cum sunt convinşi suedezii să renunţe la fumat (VIDEO)

Reprezentanţii unui lanţ farmaceutic din Suedia au născocit o campanie foarte inteligentă pentru a-i determina pe oameni să renunţe la fumat. Ei au montat un panou într-un loc în care fumătorii adesea îşi aprind ţigara, în Piaţa Odenplan de lângă staţia de metrou din Stockholm, care „tuşeşte” atunci când fumătorii se apropie de el, scrie CNN. 
 
Deşi, la prima vedere, panoul înfăţişează o simplă fotografie cu un model de sex masculin, acesta prinde viaţă şi începe să tuşească, vizibil „deranjat” de fum, atunci când un fumător de apropie de reclamă cu o ţigară aprinsă.

Agenţia din spatele campaniei, Akestam Holst, a explicat că efectul a fost creat prin ataşarea unor detectoare de fum panoului publicitar.
 
La final, imaginea se schimbă din nou, de această dată fiind afişate mai multe produse vândute de lanţul farmaceutic Apotek Hjartat, menite să ajute fumătorii să renunţe la ţigară.

În Suedia, peste 20% dintre cei cu vârste de peste 15 ani fumează, arată statisticile realizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: