Cum păstrăm alimentele proaspete mai mult timp în frigider?

Ne dorim să mâncăm sănătos, gustos, să ne bucurăm de alimente pline de vitamine şi ne place să oferim celor dragi preparate savuroase şi proaspete. Unul dintre cei mai importanţi factori în păstrarea prospeţimii, a gustului şi a vitaminelor din alimente este modul cum au fost păstrate în frigider.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum păstrăm alimentele proaspete mai mult timp în frigider?

Ne dorim să mâncăm sănătos, gustos, să ne bucurăm de alimente pline de vitamine şi ne place să oferim celor dragi preparate savuroase şi proaspete. Unul dintre cei mai importanţi factori în păstrarea prospeţimii, a gustului şi a vitaminelor din alimente este modul cum au fost păstrate în frigider. Iată în continuare 5 lucruri pe care trebuie să le ştim despre menţinerea calităţii acestora.

5 lucruri despre menţinerea calităţii alimentelor

Există un set de condiţii ideale de păstrare a alimentelor.

La o temperatură puţin peste 0° C şi o umiditate de peste 90%, fructele şi legumele îşi păstrează vitaminele, aroma şi aspectul apetisant pentru o perioadă de trei ori mai lungă.
Îndeplinind aceste condiţii, sertarele etanşe ale frigiderelor de ultimă generaţie garantează un climat perfect pentru o prospeţime păstrată pentru mai mult timp.

Diversele tipuri de alimente au nevoie de condiţii diferite pentru a se păstra proaspete.

De aceea, sertarele care asigură un nivel scăzut de umiditate sunt ideale pentru păstrarea cărnii, a peştelui şi a produselor lactate.

E bine să fim atenţi la modul cum păstrăm alimentele, pentru a menţine calităţile intacte.

Prin păstrarea tradiţională, multe vitamine şi minerale, şi, nu în cele din urmă, aroma şi textura – aşa cum este cazul căpşunilor – sunt distruse.
Alimentele depozitate într-un frigider dotat cu această tehnologie rămân proaspete pentru mai mult timp.

Consistenţa şi procentul de vitamine se pot păstra mult mai mult timp!

Hrana noastră conţine peste 80% apă. În timpul depozitării, fructele şi legumele ”respiră” aer şi ”transpiră” apă.

De exemplu, faţă de un frigider vechi, obişnuit, cele de nouă generaţie care beneficiază de tehnologie avansată reduc procentul de deshidratare a fructelor şi legumelor cu aproximativ 70%, potrivit reprezentanţilor Liebherr în Romania.

Alimentele bine păstrate aduc mai multe avantaje:

  • Vei face cumpărături mult mai rar, datorită perioadei mai lungi de menţinere a prospeţimii.
  • Mai puţine alimente alterate înseamnă mai puţine alimente risipite.
  • Vitaminele sănătoase din fructe şi legume, dar şi aroma, gustul şi calitatea produselor lactate se păstrează perfect.

Aşadar, pe lângă faptul că prospeţimea alimentelor se păstrează pe o perioadă de până la de trei ori mai lungă, vom avea parte de ingrediente de calitate, pline de minerale şi vitamine, pentru o bucurie deplină a meselor de acasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”