Consumatorii de steroizi riscă în proporţie de 90% să devină sterili

Steroizii şi fertilitatea se află în strânsă legătură, aspect care trebuie să le dea de gândit bărbaţilor care vor să arate bine.
  • Publicat:
Consumatorii de steroizi riscă în proporţie de 90% să devină sterili
FOTO: pexels.com / Consumatorii de steroizi riscă în proporţie de 90% să devină sterili

Oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură între dificultatea bărbaţilor de a face copii şi eforturile pe care le depun pentru a arăta bine şi pentru a fi mai atractivi. Foarte mulţi bărbaţi care îşi doresc un corp definit apelează la steroizi, iar pentru un păr cât mai des şi bogat, la pastile care luptă împotriva calviţiei. Ce nu ştiu, de fapt, este că aceştia sunt şi factori care afectează fertilitatea, dând astfel bătăi de cap cuplurilor care încearcă să aducă pe lume un copil.

Într-un interviu pentru BBC, Dr James Mossman, om de ştiinţă al Universităţii Brown din Statele Unite susţine că băbaţii care vin să-şi facă testele de fertilitate sunt foarte lucraţi şi definiţi.

”Încearcă să arate cât mai mari, cât mai evoluaţi, dar de fapt, ei în urma ejaculării nu au deloc spermatozoizi”, povesteşte specialistul.

Steroizii anabolizanţi mimează efectul testosteronului, hormon masculin, în corp şi sunt folosiţi pentru creşterea masei musculare. De cele mai multe ori sunt consumate de culturişti.

”Nu este ironic că bărbaţii merg la sală să arate bine, în mare parte pentru a atrage femeile, dar îşi scad gradul de fertilitate?”, adaugă Prof Allan Pacey al Universităţii Sheffield.

Steroizii anabolizanţi păcălesc glanda pituitară a creierului, care reacţionează prin oprirea producţiei a doi hormoni importanţi (FSH- Hormonul foliculostimulant şi LH- Hormonul luteinizant), care declanşează producţia de spermatozoizi.

”Pot spune că utilizatorii de steroizi anabolizanţi sunt predispuşi să devină sterili- probabil în proporţie de 90%”, susţine prof Pacey pentru BBC.

Dr Mossman insistă că în urma consumului acestor tratamente, chiar dacă te ajută să fii mai atrăgător pentru femei, nu te va ajuta să-ţi creşti şansele să dai naştere unei noi generaţii, ci să-ţi distrugi fertilitatea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”