Chist ovarian de 32 de kilograme, înlăturat cu succes de o echipă de medici din Mexic

O femeie de 24 de ani a fost supusă unei intervenţii chirugicale extrem de riscante, care a presupus îndepărtarea unui chist ovarian gigantic, cu greutatea de 32 de kilograme — echivalentul a 10 bebeluşi!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Chist ovarian de 32 de kilograme, înlăturat cu succes de o echipă de medici din Mexic

O femeie de 24 de ani, din Mexic, a fost supusă unei intervenţii chirugicale extrem de riscante, care a presupus îndepărtarea unui chist ovarian gigantic, cu greutatea de 32 de kilograme — echivalentul a 10 bebeluşi! Tânăra şi-a dat seama că este ceva în neregulă pe măsură ce se tot îngrăşa, deşi ţinea un regim strict. Ea a fost la medic şi, după numeroase analize şi examene medicale, a descoperit că are un chist ovarian enorm, scrie NewYorkPost.

Femeia abia se mai deplasa, iar chistul ajunsese să îi strivească organele interne, în special inima, plămânii şi stomacul, cauzându-i dificultăţi grave de respiraţie.

Medicul Erik Hanson Viana, de doar 27 de ani, a fost cel care i-a salvat viaţa femeii. El a efectuat procedura de îndepărtare a chistului ovarian.

În prezent, la mai puţin de şase luni de la intervenţie, femeia şi-a recăpătat mobilitatea şi poate duce o viaţă normală.

Aşa arată abdomenul femeii înainte şi după operaţia chirurgicală.

„Din cunoştinţele mele, acesta este cel mai mare chist ovarian îndepărtat vreodată întreg şi fără a-l drena în prelabil”, a declarat medicul.

„Cel mai mare chist ovarian din istorie cântărea 145 de kilograme şi a fost nevoie de câteva zile pentru ca acesta să fie drenat înainte să fie înlăturat chirurgical. Nu-mi pot imagina cum arăta acel chist”, afirmă medicul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
„Milioane” de lucruri frumoase spune Nicola, în EXCLUSIVITATE, la Altceva cu Adrian Artene
„Milioane” de lucruri frumoase spune Nicola, în EXCLUSIVITATE, la Altceva cu Adrian Artene
Vrei să trăiești mai mult? Alege un medic femeie
Vrei să trăiești mai mult? Alege un medic femeie