Autismul şi părinţii “lenţi”

Dacă aşteptăm să trecem pragul celor 35 de ani pentru a face copii, am putea să-i avem cu tulburări din spectrul autismului.
  • Publicat:
Autismul şi părinţii “lenţi”

“Toate se fac la timpul lor”, ne sfătuiesc, nu rudele în vârstă care aşteaptă să ne vadă aşezate pe la casele noastre, ci chiar o echipă de cercetători de la Universitatea de Medicină Aarhus, din Danemarca.

Ce vor ei să spună este că dacă aşteptăm să trecem pragul celor 35 de ani pentru a face copii, am putea să-i avem cu tulburări din spectrul autismului.

Specialiştii şi-au fondat concluziile după ce au studiat starea de sănătate neuropsihiatrică a unui număr de 9.500 de copii, cu toţii prezentând simptome de la un uşor sindrom Asperger’s până la retard mintal sever.

Dacă unul dintre părinţi este mai “copt”, riscul este mai mic decât dacă ambii părinţi sunt trecuţi bine de 35 de ani.

De asemenea, se pare că vârsta tatălui este mai importantă, întrucât calitatea spermei – care se pierde cu timpul – ar avea cea mai mare influenţă asupra sănătăţii mentale a bebeluşului.

Citeşte mai multe în ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?

 


 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Machiaj - tendinţele verii
Machiaj - tendinţele verii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”