A fost depistat un nou tip de pneumonie. Primele persoane au fost deja infectate

Un nou tip de pneumonie a fost depistat în China, după ce o fetiţă de trei ani a intrat în contact cu virusul Wuhan.
  • Publicat:
A fost depistat un nou tip de pneumonie. Primele persoane au fost deja infectate
FOTO: profimediaimages.ro / A fost depistat un nou tip de pneumonie. Primele persoane au fost deja infectate

Ministrul Sănătăţii din Singapore a anunţat sâmbătă, 4 ianuarie, primul caz suspect de virusul Wuhan. Este vorba de o fetiţă în vârstă de trei ani din China care a avut pneumonie şi care a călătorit în oraşul Wuhan. În prezent, copila este izolată ca măsură de precauţie, se află sub tratament şi urmează să fie evaluată, explică ministrul.

Wuhan, oraş din China, este marcat de cazuri neobişnuite de pneumonie, aspect care a alarmat şi alte ţări. Se pare că apariţia virusului are legătură cu un magazin care are spre vânzare fructe de mare, dar şi animale vii, inclusiv păsări, şerpi şi organe de iepuri şi alte animale sălbatice. Cel puţin 44 de persoane au fost afectate, dintre care 11 sunt grav bolnavi, crescând astfel spectrul sindromului respirator acut sever cu care Singapore s-a confruntat în 2003.

Pasagerilor care ajung din Wuhan în Aeroportul Changi, Singapore, le este verificată temperatura, medicii fiind în căutarea altor posibile cazuri. Experţii susţin că nu s-a raportat nicio transmitere a virusului de la o persoană la alta, ceea ce înseamnă că riscul este scăzut în public.

Ministrul Sănătăţii informează că fetiţa se află în stare stabilă, fără să ofere alte detalii despre caz. De asemenea, menţionează că nu a intrat în contact cu magazinul Huanan din Wuhan, asociat cu cazurile de pneumonie. Testele preliminarii au ieşit pozitive în privinţa Virusului sinciţial respirator, o cauză comună a pneumoniei care apare în copilărie.

Virusul Wuhan, semne şi simptome

Datele arată că 59 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu virusul, şapte dintre ei fiind în stare critică. Toţi pacienţii se află în carantină, iar alte 163 de persoane care s-au aflat în contact cu acestea se află sub observaţie medicală. Oganizaţia Mondială de Sănătate susţine că simptomele includ febra şi dificultatea de a respira.

Cât de rapid se răspândeşte virusul Wuhan

Primul caz a fost descoperit în Wuhan pe 12 decembrie. Autorităţile din Hong Kong au anunţat alţi şase pacienţi care au fost depistaţi cu febră sau simptome respiratorii, după ce s-au întors din Wuhan. Astfel, numărul a crescut la 30.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”