Original Feeling Touch, terapia prin masaj care ajută la eliminarea stresului

Despre o tehnică blândă de echilibrare emoţională, de eliberare somatică a stresului, despre o experienţă personală, dar şi o întâlnire cu un om care şi-a descoperit esenţa.
  • Publicat:
Original Feeling Touch, terapia prin masaj care ajută la eliminarea stresului

Despre o tehnică blândă de echilibrare emoţională, de eliberare somatică a stresului, despre o experienţă personală, dar şi o întâlnire cu un om care şi-a descoperit esenţa.

Despre atingerea originară sau cum să susţii un suflet să se redescopere prin atingeri blânde şi iubire necondiţionată.

Am descoperit OFT, din întâmplare. Sau, mă rog, cum eu cred că toate lucrurile se întâmplă cu un scop, Universul a conspirat pentru ca eu să aflu că există aşa ceva.

Începusem să fac un tratament similar tehnicii yumeiho pentru realinierea coloanei şi ameliorarea durerilor de spate. Aveam o astfel de programare, însă, din cauza unui eveniment dificil, nu eram într-o dispoziţie prea bună. Fapt remarcat şi de terapeutul Mihaela Răduţă ce urma să îmi realizeze tratamentul pentru spate. I-am spus că băiatul meu cel mic fusese supus unei intervenţii ce presupusese şi anestezie şi spitalizare, episod care m-a solicitat psihic şi afectiv.

Mihaela m-a întrebat dacă nu vreau să încerc o terapie care ajută la eliminarea stresului şi echilibrează psiho-emoţional destul de rapid. Am răspuns afirmativ imediat şi tot ce îmi mai amintesc este că m-am suit pe masa de masaj, iar ea a început să apese uşor anumite puncte pe spatele meu. Apoi, am adormit profund. Ca prin vis am simţit nişte spasme musculare. M-am trezit greu, ca după un somn lung şi, într-o primă fază, nu ştiam unde sunt şi ce s-a întâmplat.

Deşi am încercat multe tehnici de masaj, relaxare, nu mi s-a întâmplat niciodată să adorm. Am întrebat-o ce tehnică este aceasta, cine a dezvoltat-o, ce origini are. Aşa am aflat că este o abordare holistică a atingerii terapeutice, o tehnică derivată din masajul abdominal chinezesc, dezvoltată de Andrew Fretwell.

“Ce ai făcut, cum ai reuşit să îmi iei, parcă, o greutate enormă de pe umeri şi presiunea puternică ce îmi apăsa pe tâmple?” am întrebat- o pe Mihaela, încercând să înţeleg fenomenul din spatele acestui somn odihnitor şi atât de relaxant. Deşi trecuse doar o oră, aveam impresia că dormisem luni de zile şi acum mă simţeam mult mai uşoară. Mihaela mi-a spus doar atât: ”Eu nu am făcut nimic. Am fost doar lângă tine şi ţi-am asistat procesul de eliberare a stresului acumulat”. N-am înţeles nimic şi simţeam că trebuie să aflu mai multe.

Cine este Andrew Fretwell?

O săptămână mai târziu, când încă mă minunam de experienţa mea cu această tehnică a atingerii blânde, am aflat de la Mihaela că însuşi Andrew Fretwell vine în ţară pentru a susţine o conferinţă. Am vrut imediat să îl cunosc pe cel care dezvoltase acel ceva care te putea relaxa atât de rapid. Am întâlnit un om de o fineţe deosebită, cu o privire caldă şi un calm ce îi ieşea prin toţi porii. Un om care de 25 de ani s-a dedicat studiului energiei vitale, a mişcărilor vindecătoare, a atingerilor care deblochează fluxul energiei, care transformă oameni şi vindecă suflete.

Am aflat că în 1985 întâlnirea cu Mantak Chia i-a marcat existenţa, că atunci a înţeles profunda legătură dintre corpul emoţional şi cel fizic şi că acestea “conţin” frecvenţele înalte ale spiritului nostru. De atunci s-a specializat în Chi Nei Tsang, o tehnică ce se bazează, în primul rând pe un sprijin necondiţionat prin atingerea sistemului nervos (prin terminaţiile nervoase de pe corp) şi a abdomenului.

Această atingere îi permite celui care primeşte să devină conştient de încărcătura emoţională ascunsă, aceasta fiind cauza tuturor simptomelor existente. În tot acest timp, Andrew a lucrat cu mii de oameni, i-a învăţat pe alţii şi a rafinat toate cunoştinţele pe care le-a strâns în călătoria sa sub acest nume, Original Feeling Touch, versiunea sa proprie pentru atingerea necondiţionată.

“Nici măcar atingerea plină de iubire a unei mame nu este Atingerea senzaţiei originare. Principiul vieţii care susţine viaţa”, mi-a spus Andrew încă de la începutul discuţiei noastre.

M-a pus să îmi imaginez că sunt în uterul mamei, înconjurată de lichidul amniotic, că mă simt iubită şi susţinută necondiţionat.  “E ca şi cum ai pluti într-o stare de unitate care îţi aminteşte, la nivel fizic, de o stare spirituală mai profundă în care eşti una cu totul. Lichidul amniotic este viaţa care susţine viaţa; el nu îşi propune să facă nimic, însă ştie foarte bine cum să susţină viaţa în creştere.

Toţi purtăm în noi amintirea acestei stări originare de unitate cu mama noastră, cu viaţa. Eu o numesc Senzaţia Originară. Fiecare celulă poartă în ea această amintire, iar când folosim Atingerea Senzaţiei Originare™, vindecarea are loc de la sine.” Am înţeles principiul şi am înţeles şi că doar cineva care şi-a înţeles scopul existenţei şi-a trăit propriile experienţe de iubire necondiţionată şi a regăsit în el acel spaţiu de siguranţă şi iubire poate deveni terapeut de OFT, poate susţine un alt suflet în călătoria redescoperirii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”