Candida si vaginita in sarcina
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Da, eu va recomand sa luati doar un antimicotic pentru moment si sa repetati analiza cand... citește

Caută în:

Cele mai

Interviu exclusiv cu Guru: "Dacă reuşim să iubim şi să muncim fără să avem nicio aşteptare, atunci putem fi cu adevărat fericiţi."

Mi-am dorit dintotdeauna să merg într-un ashram, adică un loc în India unde poţi învăţa să te relaxezi prin exerciţii de yoga, meditaţie sau tehnici de respiraţie. Şi voiam un loc autentic, nu foarte popular sau mediatizat, astfel încât să ajung la o informaţie cât mai reală şi nealterată de marketing sau alte instrumente moderne. După o documentare atentă, am găsit ashramul Thapovanam şi, recunosc, am ales acest loc şi datorită celui care l-a creat, Guru Madhavacharyan. Am vrut să îl cunosc pe cel care a atins Nirvana în 2005 şi starea de Bodhi Satva în 2006. Aceasta se traduce în faptul că nu mai există ego, nu mai există suflet individual, ci doar energia universala a vieţii care circulă prin corpul fizic.

Ajunsă în ashram am fost uimită de mulţimea de oameni ce venea să-i ceară sfatul sau să îi asculte discursurile în fiecare duminică. Păcat că nu înţelegeam nimic din ceea ce le spunea oamenilor. Însă am stat şi eu de vorbă de vorbă de nenumărate ori cu Guru. Şi, deşi nu ştia engleză, au fost câteva dăţi în care dânsul înţelegea ce întreb şi eu pricepeam instinctiv ce îmi spune, fapt confirmat ulterior şi de discipolii care traduceau. Este o prezenţă specială care te priveşte direct în suflet şi ştie, cumva, să îţi răspundă la întrebările care te macină fără să le rosteşti neapărat. Mai jos, o primă parte a discuţiilor mele cu Guru Madhavacharyan.

Care sunt în opinia dumneavoastră secretele pentru o viaţă fericită?

Un mod sistematic şi disciplinat de viaţă, cu practici regulate (Sadhanas) care ar trebui adoptate de fiecare om încă de la vârsta de 8 ani. Acest lucru va permite purificarea corpului şi a minţii oricărui va încerca un astfel de stil de viaţă. Aşa se poate trăi o viaţă fericită.

Când suntem fericiţi?

O persoană poate fi fericită numai atunci când mintea este pură.

Cum aţi descrie viaţa? Ce este viaţa? Care este scopul vieţii unei persoane?

Viaţa nu este un lucru de pierdut. Toată lumea se iubeşte pe sine mai mult decât pe ceilalţi. Dacă reuşim să iubim şi să muncim fără să avem nicio aşteptare, atunci putem fi cu adevărat fericiţi. Scopul final al fiecărui individ este să devină complet. Să devii un mijloc complet de trai în societate, realizând binele şi răul şi făcând ceea ce trebuie în momentul potrivit, cu toată umilinţa, curajul şi dragostea, fără a te abate. Aşa vom reuşi să atingem scopul vieţii. Pentru a face acest lucru este nevoie de cunoştinţe adevărate, dar şi să adopţi o viaţă yogică. Sistemul Nirvana Yoga poate să îndeplinească această necesitate a fiecărui om.

Care sunt cei mai mari duşmani ai armoniei sau echilibrului?

Mintea unei persoane este o sumă a tuturor conturilor karmice. Acest lucru este realizat de sine. De asemenea mintea constă în toate lucrurile pe care le învăţăm şi le ascultăm încă din copilărie. Dacă o persoană primeşte o educaţie proastă în copilărie, atunci va creşte cu ea, iar gândurile şi acţiunile sale vor fi conforme cu aceasta. Dacă este o educaţie corectă însă, atunci acea persoană va face ceea ce e potrivit la momentul oportun. Inamicul care provoacă un dezechilibru în viaţa noastră este de fapt chiar în interiorul nostru. Indiferent ce se află în interiorul unei persoane, el va reflecta acest aspect şi în exterior.  

Care sunt secretele controlului minţii? Cum poate fi controlată/calmată?

Mintea fiecărei persoane este diferită. Starea minţii poate fi clasificată în 6 tipuri - Mintea instabilă, Mintea lipsită de forţă, Mintea terifiată, Mintea iluminată, Mintea determinată şi Mintea pură. În funcţie de starea minţii, o persoană va vedea, cunoaşte, evalua sau percepe lucrurile. Acţiunile persoanei vor fi în consecinţă, ca şi rezultatul acţiunilor. Gâniţi-vă la minte ca la un ocean. Este nevoie de o autocunoaştere profundă pentru a-i cunoaşte adâncimile. Diferitele centre ale minţii sunt situate în corpul nostru. Nu putem fi niciodată echilibraţi suprimându-ne trăirile, ci doar prin purificarea lor prin acţiune. Este posibil să fugim de responsabilităţi, dar mintea va continuă să se joace în funcţie de circumstanţe favorabile şi nefavorabile. Sunt metode care te pot ajuta să îţi calmezi mintea temporar, dar adevărata pace, linişte, echilibrul pot fi atinse permanent numai atunci când mintea devine pură.

Cum poate o persoană să găsească pace interioară?

Când interiorul său este purificat.

Care sunt instrumentele pe care o persoană le poate folosi pentru a avea un corp sănătos şi o minte echilibrată?

Pentru ca o persoană să aibă un corp sănătos şi o minte echilibrată trebuie să existe contopirea corpului tridimensional cu energia universală. Pentru aceasta este nevoie de trei etape. Prin practica de yoga se ajunge gradual la această contopire a corpului fizic cu energia universală, având ca rezultat vindecarea bolilor. Apoi are loc contopirea corpului energetic cu energia universală ce înseamnă eliminarea stresului şi adoptarea unei gândiri pozitive. Iar a treia etapă este cea de contopire sufletească care rezultă în transformarea spirituală permanentă şi o uniune constantă şi conştientă cu Dumnezeu. În momentul în care s-a ajuns aici, persoana poate trăi o viaţă echilibrată şi poate fi un bun martor al vieţii. Pentru ca acest lucru să se întâmple, fiecare dintre noi ar trebui să aleagă un stil de viaţă yogic adecvat. Astăzi, tipurile de yoga care se răspândesc în întreaga lume nu sunt cele potrivite. Un stil de viaţă yogic autentic este calea către un corp sănătos şi o minte echilibrată.

Când un făt se află în pântecele mamei, acesta este influenţat de stilul de viaţă al mamei, obiceiurile alimentare, starea mentală şi condiţiile vieţii acesteia. Imediat după naşterea copilului este important ca bebeluşul să doarmă cu mama şi să fie alăptat în primele 15 zile. Dacă, din diverse motive, nu este posibil acest lucru, în viaţa bebeluşului pot apărea dezechilibre. Ca rezultat al acestui fapt, copilul va putea dezvolta anumite deficienţe. De acolo începe totul. Un copil va putea să înţeleagă lucrurile numai la vârsta de 8 ani.  Iar toate experienţele dinaintea acestei vârste influenţează foarte mult copilul. La 12 ani copilul are schimbări hormonale care îi afectează procesul de gândire şi acţiunile. Această perioadă îl schimbă foarte mult. În acel moment este necesar ca acesta să aibă parte de disciplina adecvată. Această perioadă determină viitoarea lui.

Apoi, vârstele de 16, 21 şi 28 de ani sunt vârste la care au loc schimbări semnificative. Motivul pentru care menţionez acest aspect face referire la faptul că, din momentul naşterii, o persoană ar trebui să primească mâncare, îngrijire, disciplină, exerciţii, odihnă şi distracţii adecvate vârstei. Dar în societatea contemporantă nu este posibil să oferim toate aceste lucruri, trebuie să le creăm. Cunoaşterea corectă nu este încă posibil de realizat. Împreună cu educaţia şcolară, ar trebui să înceapă şi această formă de aducaţie. De asemenea – pentru ca o persoană să aibă un corp sănătos şi o minte echilibrată, imediat după naşterea unui copil ar trebui ca părinţii să înceapă să îi inducă obiceiurile corecte pentru a exercita diverse sarcini. Apoi ar trebui îndrumaţi să încerce să se alimenteze în mod corespunzător, să practice exerciţiul fizic, relaxarea adecvată, studiul propriu-zis, acţiunile recreative potrivite, gândurile adecvate. Toate acestea, printr-o  practică regulată, vor face o persoană să aibă un corp sănătos şi o minte echilibrată. Cu toate acestea, dacă totuşi copilul are defecte genetice şi probleme mentale în cromozomii moşteniţi de la părinţi şi dacă problemele nu sunt descoperite la timp şi rezolvate, îi va fi mult mai dificil să ducă o viaţă fericită. Sistemul nostru Nirvana Yoga – asanele, meditaţia, exerciţiile de respiraţie, terapia areiki – poate ajuta pe oricine să îşi calmeze mintea şi să atingă echilibrul mult dorit. Printr-o practică regulată şi constantă.

Citește și:
Yoga şi beneficiile asupra stresului
8 beneficii ale practicii yoga
Profesor de yoga: “Omenirea experimentează epoca ignoranţei şi a întunericului spiritual”


Exclusiv Online - 19.10.2017
Taguri: guru, yoga, disciplina
Citește pe descopera.ro
Reanalizarea unui artefact celebru ELUCIDEAZĂ unul dintre marele mistere ale lumii antice. „A fost un mare REGE” Reanalizarea unui artefact celebru ELUCIDEAZĂ unul dintre marele mistere...
DOCUMENTUL care scoate la iveală detalii SCANDALOASE despre „marele rege” Carol I. De ce a vrut să ABDICE şi de ce nu voia ca Ferdinand să ajungă rege. „Dumnezeu l-a iertat şi nu a apucat să îl pună în practică” DOCUMENTUL care scoate la iveală detalii SCANDALOASE despre „marele...
Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

În luna mai veţi avea o stare de spirit destul de echilibrată şi nu veţi accepta ca nicio problemă să vă afecteze dispoziţia pozitivă pe care o aveţi. Natura acestei luni este una de introvertire...citește mai departe

×

Zf.ro
Cea mai mare AMENINŢARE la firmelor din România. Multe companii habar nu au că se întâmplă asta Cea mai mare AMENINŢARE la firmelor din...
Este oficial: Cum puteţi lua 10.000 de...
Începe URGIA. Cod de ploi torenţiale şi...
BusinessMagazin.ro
Ce au ajuns să facă pentru bani gemenele care spuneau că Romănia nu le merită Ce au ajuns să facă pentru bani gemenele...
Cele mai SIGURE maşini. 9 modele în care...
S-a terminat: Avertismentul APOCALPTIC s-a...
Mediafax.ro
Rachete Kalibr, LANSATE în Marea Neagră în urmă cu puţin timp/ Nave militare ruse, scenariu de RĂZBOI Rachete Kalibr, LANSATE în Marea Neagră...
Liviu Dragnea îi cere lui Eugen Teodorovici...
E OFICIAL: Ce se întâmplă cu Radu Mazăre....
Gandul.info
Un elev de liceu a văzut două profesoare tinere care stăteau de vorbă. A mers la ele sub pretextul că le întreabă ceva despre şcoală, iar ce a urmat e SCANDALOS. Adolescentul, prins accidental de poliţie/ Cadrele didactice sunt ŞOCATE Un elev de liceu a văzut două profesoare...
Noi detalii în cazul celor doi soţi care...
Şi-a cumpărat un Audi R8 de 130.000 de...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
BREAKING NEWS: A murit şi nu a apucat să-şi vadă fiul în cel mai frumos moment al vieţii! Tragedie fără margini: familia l-a găsit mort în casă BREAKING NEWS: A murit şi nu a apucat să-şi...
BREAKING NEWS: Clipe de groază pentru această...
BREAKING: România, lovită în plin de...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Huawei nu mai poate include slot pentru card micro SD pe telefoanele comercializate Huawei nu mai poate include slot pentru...
În timp ce HUAWEI este acuzat de spionaj,...
Telefoanele HUAWEI nu vor mai folosi ANDROID....
ProMotor.ro
MAŞINILE SECOND-HAND de care trebuie SĂ TE FEREŞTI! Să nu cumperi niciodată aceste modele, oricât de atrăgătoare par să fie! MAŞINILE SECOND-HAND de care trebuie SĂ...
Camionetă oprită la frontiera României....
Ai luat o amendă? Uite ÎN CÂT TIMP SCAPI...
Descopera.ro
Unul dintre cei mai  BIZARI şi SÂNGEROŞI conducători din istorie. Ce le făcea fecioarelor tinere Unul dintre cei mai BIZARI şi SÂNGEROŞI...
MICUŢA ţară care a CONTROLAT Rusia timp...
O BIZARERIE mai mare nici că se putea....
ULTIMA ORĂ
Păsări exotice, arme şi cadavre: CONFESIUNILE unei stewardese de lux

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.